Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμάνθα Λιούθγουέιτ: Η Βρετανίδα «εγκέφαλος» του μακελειού στην Κένυα

Είναι μητέρα δυο παιδιών, κόρη στρατιωτικού και γυναίκα ενός από τους βομβιστές του Λονδίνου. Η «λευκή χήρα», η Βρετανίδα που θεωρείται εγκέφαλος του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα, είναι χήρα του Ζερμέν Λίντσεϊ, ενός από τους βομβιστές που πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα σε συρμό στη γραμμή Piccadilly στις 7 Ιουλίου 2005 σκοτώνοντας 26 ανθρώπους. Η οργάνωση ανακοίνωσε στο twitter: «Η Σεραφίγια (σ.σ. το μουσουλμανικό της όνομα) Λιούθγουεϊτ, γνωστή ως Σαμάνθα, είναι μια γενναία γυναίκα. Είμαστε ευτυχισμένοι που ανήκει στις τάξεις μας».
Η Σαμάνθα Λιούθγουεϊτ είχε αρνηθεί πως γνώριζε οτιδήποτε για την απόφαση του άνδρα της να είναι μέρος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Τέθηκε υπό παρακολούθηση αλλά μερικούς μήνες μετά «βγήκε» και οι πάντες έχασαν τα ίχνη της. Μέχρι που μετά από 8 χρόνια εμφανίστηκε ξανά αυτή τη φορά σαν «λευκή χήρα». Η 29χρονη κόρη του στρατιωτικού από το Μπάνμπριτζ της Ιρλανδίας το έσκασε μαζί με τις δυο ανήκες κόρες της. Φέρεται να είναι η χρηματοδότης, εκείνη που στρατολογεί και εκπαιδεύει γυναίκες για την Αλ Κάιντα. Κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από επιθέσεις με χειροβομβίδες σε λαούς «απίστων» και σε μπαρ όπου θαμώνες έβλεπαν αγώνες του Euro 2012.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια λευκή γυναίκα με βέλο έδινε εντολές στα αραβικά. Οι δράστες εκτέλεσαν όποιον δεν ήξερε να απαγγείλει το Κοράνι ή να προφέρει το όνομα της μητέρας του Μωάμεθ. Αφού κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας για να μη μπορούν οι δυνάμεις ασφαλείας να τους παρακολουθήσουν, ακρωτηρίασαν τα θύματά τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail έκοψαν τα χέρια των νεκρών και τους έκαψαν τα πρόσωπα για να μη μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς.
Όπως αναφέρεται σε  νεότερες πληροφορίες, μια νεκρή λευκή γυναίκα βρέθηκε ανάμεσα στα 62 θύματα και πολλοί εικάζουν ότι είναι αυτή. Οι αρχές αρνούνται προς το παρόν να σχολιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου