Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Γιατί πιέζει το BBC για τέμενος στην Αθήνα;


rayersΤα «ρεπορτάζ» από την Αθήνα του BBC, που παρουσιάζουν την πρωτεύουσά μας ως τη μοναδική της ΕΕ χωρίς τζαμί, διαδέχονται αυτά της Guardian υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρχικών που δραστηριοποιούνται εδώ. Το BBC έφτασε στο συμπέρασμα προ ημερών πως στην Αθήνα υπάρχουν 300.000 μουσουλμάνοι. Και φιλοξενεί «δηλώσεις» ενός εκπροσώπου του «Πακιστανο-ελληνικού Συνδέσμου, ονόματι Σαγιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ, που περιγράφει ως «πολύ μεγάλη τραγωδία» την έλλειψη τεμένους (όχι, για τις σφαγές χριστιανών και σιιτών στην πατρίδα του δεν είχε κάτι να πει) και μας κάνει μαθήματα: «Η Ελλάδα παρήγαγε δημοκρατία και πολιτισμό και το σεβασμό της θρησκείας – αλλά δεν σέβονται τους μουσουλμάνους ώστε να τους παράσχουν ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί».
Από το ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου μαθαίνουμε πως ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος φέρεται να δηλώνει πως η κατασκευή του τεμένους, αποτελεί δέσμευση του ελληνικού κράτους και πως η έναρξη των εργασιών ενδεχομένως να αρχίσει σε λίγους μήνες! Πάλι καλά που φιλοξενείται και δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος λέει ότι «η κατασκευή του τζαμιού θα αποτελούσε προσβολή στους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν... Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα είναι μια εφεύρεση της νέας τάξης και του σιωνισμού. Προσπαθούν να διαβρώσουν το χαρακτήρα μας».
Είναι παραπάνω από προφανές ότι οι Βρετανοί επιμένουν και θα συνεχίσουν να επιμένουν για το τζαμί, καθώς η σημασία της κατασκευής του οποίου, είναι μεγάλη για τους μηδενιστές και ελευθεριακούς. Που νομίζουν ότι έτσι θα διαβρώσουν περαιτέρω την εθνική συνοχή της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου