Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ρωσικό ρεκόρ στις πωλήσεις όπλων




Ρεκόρ σημειώνει η Ρωσία, καθώς οι πωλήσεις όπλων το 2012 άγγιξαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου RIA Novosti, που επικαλείται πληροφορίες Ρώσου αξιωματούχου.

«Ο όγκος των εξαγωγών όπλων έφτασε τα 15,16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογιστική μελέτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχέδια μας έχουν τηρηθεί κατά 111,8%» δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Στρατιωτικής-Τεχνικής Υπηρεσίας Συνεργασίας (FSMTC), Αλεξάντερ Φόμιν, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης σχετικά με τις κρατικές αμυντικές συμβάσεις.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, διαπιστώσαμε γενική αύξηση στις εξαγωγές, που έχουν τριπλασιαστεί από το 2003» συμπλήρωσε ο Φόμιν, τονίζοντας δε πως οι πωλήσεις όπλων το 2011 έφτασαν τα 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της FSMTC δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αύξηση στις παραγγελίες προϊόντων που σχετίζονται με την άμυνα, δηλώνοντας πως και αυτές έχουν τριπλασιαστεί, ενώ «η τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακίου υπερβαίνει τα  46 δισεκατομμύρια δολάρια».

Η Ρωσία λοιπόν έρχεται δεύτερη στη σειρά σε εξαγωγές όπλων μετά τις ΗΠΑ, ενώ η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ρωσικών αρμάτων, με τη Μιανμάρ, το Βιετνάμ, τη Βενεζουέλα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, επίσης, μεταξύ των βασικών πελατών της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Παρόλα αυτά στην παλέτα των μεγάλων πελατών μπορούν να προστεθούν σύμφωνα με τον Φόμιν και το Αφγανιστάν, η Γκάνα, το Ομάν και η Τανζανία.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=252365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου