Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ξέφυγε η βία




Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των άγνωστων εμπρηστών, είναι το ερώτημα των αξιωματικών της ΕΛΑΣ μετά την έξαρση των επιθέσεων σε σπίτια, κομματικά γραφεία, τράπεζες και οργανισμούς του δημοσίου.

Η προσπάθεια πυρπόλησης του σπιτιού του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στο λόφο του Στρέφη είναι το περιστατικό που σηματοδοτεί την ποιοτική αναβάθμιση των εμπρηστικών επιθέσεων.

Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα(!) την είσοδο τριώροφου κτηρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν μέσα στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι στο ίδιο κτήριο διαμένουν και οι γονείς του κ. Κεδίκογλου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Βύρωνα, σε υποκατάστηματα της ΔΕΗ στο Μενίδι αλλά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Δάφνη.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Αργυρούπολη, πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Γλυφάδα και στην Κυψέλη, ενώ επιχειρήθηκε να ανατιναχθούν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM) τραπεζών στην Καισαριανή.

Το τριήμερο των επιθέσεων με μολότοφ και γκαζάκια ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής, με εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Λιάρου, Χρήστου Κώνστα, Αντώνη Σκυλλάκου και Πέτρου Καρσιώτη.

Την ευθύνη για το κύμα των επιθέσεων στα σπίτια των δημοσιογράφων ανέλαβε η οργάνωση «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας - Μαχόμενη Μειοψηφία».

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=249661

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου