Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Νεκρός Γάλλος πιλότος κατά τη δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στο Μάλι




Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι γαλλικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Γάλλος στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν οι γαλλικές δυνάμεις εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών, η οποία κατευθυνόταν προς δύο πόλεις του νοτίου τμήματος του Μάλι.

Η επιδρομή αυτή έγινε «κατά στις 16:00 τοπική ώρα» (17:00 ώρα Ελλάδος) και "σε υποστήριξη του στρατού του Μαλί, επέτρεψε την καταστροφή πολλών μονάδων των τρομοκρατών και να σταματήσει η προέλασή τους", σημείωσε ο Λε Ντριάν. "Κατά την έντονη αυτή μάχη, ένας από τους πιλότους μας (...) τραυματίστηκε θανάσιμα", πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι γαλλικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, από χθες το βράδυ για να "εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας".

"Δόθηκε εντολή για την ανάπτυξη των πρώτων γαλλικών μονάδων στην Μπαμακό ήδη από χθες το βράδυ για να συμβάλουν στην προστασία της Μπαμακό και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας. Τώρα γίνεται η ενίσχυσή τους και η δύναμη θα έχει σύντομα πολλούς λόχους. Πρόκειται επομένως για μερικές εκατοντάδες Γάλλους στρατιώτες που θα μετάσχουν", σημείωσε.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=249535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου