Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κλιμάκωση της τρομοκρατίας με επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall


(Ανανεωμένο) – Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας είναι εδώ και δυστυχώς επανεμφανίζεται σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή για τη χώρα.
Στις 10:50 σημειώθηκε έκρηξη στο εμπορικό κέντρο “The Mall” στο Μαρούσι.
Η βόμβα μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, στο οποίο χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά. Και τις Κυριακές το πρωί, πηγαίνουν πολλές οικογένειες για να δουν συνεμά τα μικρά τους παιδιά.
Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στην ιστοσελίδα zougla.gr. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.
Αν δεν υπήρχε τηλεφώνημα και μια σχετική κινητοποίηση ίσως να μιλάγαμε τώραγια μεγάλη τραγωδία κι όχι για έναν ή δύο ελαφρά τραυματίες. Το παιχνίδι χοντραίνει επικίνδυνα, η Ελλάδα γίνεται και πάλι χώρα τρομοκρατών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της στο εξωτερικό και τον τουρισμό.
Ίσως να πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που περίμεναν στην αστυνομία, αφού δεν υπήρξε προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού.
Η Αστυνομία είχε εκφράσει φόβους ότι όσο δεν εμφανίζεται προκήρυξη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για νέο χτύπημα. Προφανώς κανείς δεν γνωρίζει αν οι δύο επιθέσεις σχετίζονται κι αν έγιναν από την ίδια οργάνωση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση τα τυφλά χτυπήματα επανέρχονται στην Ελλάδα και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα.
Να θυμίσουμε επίσης ότι το εμπορικό κέντρο ανήκει στη Lamda Development του ομίλου Λάτση ο οποίος απέκτησε το IBC για το οποίο λένε όλοι ότι υπάρχει σκάνδαλο. Επίσης, είναι ένας εκ των τριών διεκδικητών του Ελληνικού ενώ να θυμίσουμε επίσης ότι για το The Mall υπάρχουν δίκες σε εξέλιξη σχετικά με το πόσο… αυθαίρετο είναι. Και όπως ξέρουν καλά όλοι το κτίριο αυτό κτίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά παράβαση κάθε νόμου αλλά νομιμοποιήθηκε από τον Ευ. Βενιζέλο.
Αυτό φαίνεται δεν πτόησε τους τρομοκράτες που μέσα σε μία εβδομάδα κάνουν νέα δυναμική εμφάνιση διεκδικώντας ρόλο στα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου