Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

“Freedom can go to Hell”. Μουσουλμάνοι που σιχαίνονται την ελευθερία


Η «ελευθερία» που – κατά τον κ. Ελγαντούρ - απολαμβάνουν χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να αποτελεί αρετή για κάποιους άλλους μουσουλμάνους.


Για τον φίλο λοιπόν που ρώτησε:

“Freedom can go to Hell” δηλ. «Η ελευθερία να πάει στην κόλαση» είναι ένα από τα συνθήματα φανατικών μουσουλμάνων της ακραίας ισλαμικής ομάδας Islam4UKπου δραστηριοποιείται στην μεγάλη Βρετανία.


Η ομάδα τέθηκε εκτός νόμου, βάσει των βρετανικών νόμων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου 2010. Πριν από την απαγόρευση, ήταν υπό την ηγεσία του AnjemChoudary.


Μεταξύ των ιδρυτών της ομάδας είναι ο φανατικός ιεροκήρυκαςOmar Bakri Mohammed, - ο οποίος ζει εξόριστος στο Λίβανο - και ο πρώην δικηγόρος Anjem Choudary, που και οι δύο έπαιξαν ρόλο στην ακραία ισλαμική ομάδα Al Muhajiroun, που λόγω απαγόρευσης μετονομάστηκε σε ‘Islam4UK’ . Με άλλα ονόματα, (‘al-Ghurabaa’ και ‘The Saved Sect’) είχε απαγορευθεί και στο παρελθόν.



Ο Bakri, που ενέπνευσε τον τρομοκράτη Omar Khyam, βοήθησε στην οργάνωση ενός σεμιναρίου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου υπέρ των "Υπέροχων 19" ("Magnificent 19") και αποκάλεσε τους τρομοκράτες της 7 Ιουλίου 2005 "Fantastic Four".



Στο δικτυακό τόπο της, η Islam4UK αυτοχαρακτηρίζεται ως "ομάδα που δημιουργήθηκε από ειλικρινείς μουσουλμάνους ως μια πλατφόρμα για να προπαγανδίσουν την ανώτατη ισλαμική ιδεολογία στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ως ‘θεία’ εναλλακτική λύση στον ανθρώπινο νόμο" για να "πείσουν το βρετανικό κοινό για την ανωτερότητα του Ισλάμ. .. αλλάζοντας έτσι την κοινή γνώμη υπέρ του Ισλάμ, προκειμένου να μεταβιβαστεί η δύναμη και η εξουσία ... στους μουσουλμάνους με σκοπό την εφαρμογή του νόμου της Σαρία στη Βρετανία.



Στις 16 Οκτωβρίου 2009, τα μέλη της ομάδας μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη στη Βρετανία, του Ολλανδού βουλευτή Geert Wilders. Κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Η Σαρία είναι η λύση, η ελευθερία να πάει στην κόλαση" και "Στον Geert Wilders αξίζει ισλαμική τιμωρία".


Τον Ιανουάριο του 2010, η ομάδα τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διεξαγωγή πορείας διαμαρτυρίας στην πόλη Wootton Bassett, μια πόλη όπου γίνεται άτυπο δημόσιο πένθος προς τιμήν των Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την υπηρεσία τους.

Είναι αλήθεια ότι η Βρετανία έχει προχωρήσει στη λήψη σκληρών αντιτρομοκρατικών μέτρων, μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, αλλά και εξαιτίαςτων άκρως ανησυχητικών στοιχείων για τη συμπεριφορά μεγάλων ισλαμικών μαζών που διαβιούν στη χώρα.



Την εικόνα της απειλής (και της υποστήριξης της τρομοκρατίας)που βαίνει αυξανόμενη από τη στάση των ισλαμικών μαζών δίνει πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία:


«• Το 6% των Βρετανών μουσουλμάνων πιστεύει ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο ήταν δικαιολογημένες. Το ποσοστό αυτό φαίνεται μικρό, αλλά αντιπροσωπεύει 100.000 ανθρώπους.

Το 10% δεν «πιστεύει» καθόλου στη χώρα, ενώ το 6% «πιστεύει» λίγο.

Το 56% «μπορεί να κατανοήσει» τη συμπεριφορά των βομβιστών.

Το 31% αισθάνεται ότι η δυτική κοινωνία βρίσκεται σε παρακμή και στερείται κανόνων ηθικής, γι’ αυτό οι μουσουλμάνοι θα έπρεπε να θέσουν τέλος στο φαινόμενο αυτό με «μη βίαια μέσα», ενώ το 1% (δηλαδή 16.000 άνθρωποι) τάσσονται υπέρ και της βίας, «αν αυτό κριθεί αναγκαίο».

Το 41% θεωρεί ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων θα ήταν απρόθυμη να ενημερώσει την αστυνομία για κάτι ύποπτο.


Στις περισσότερες ερωτήσεις, αρκετά μεγάλα ποσοστά απαντούν «δεν γνωρίζω». Για παράδειγμα, το 11% δε γνωρίζει αν θα επιδίωκε τον «αφανισμό» της δυτικής κοινωνίας και, αν ναι, αν θα κατέφευγε σε «βίαια μέσα».

Συμπερασματικά, η συνολική εικόνα είναι πραγματικά ανησυχητική. Οι περισσότεροι Βρετανοί μουσουλμάνοι τάσσονται κατά των ακραίων στοιχείων. Ωστόσο, αρκετά μεγάλα ποσοστά συμμερίζονται τις απόψεις των βομβιστών, αντιμετωπίζουν εχθρικά τη Μ. Βρετανία και θα ήταν απρόθυμα να συνεργασθούν με τις αρχές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Δείτε το σχετικό βίντεο με εκπομπή του CNN, όπου ο Anjem Choudary, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, λέει ότι δεν πιστεύει στην δημοκρατία και ότι ο νόμος της Σαρία (όπου κόβουν τα χέρια και τα κεφάλια στους παραβάτες) θα εφαρμοσθεί μία μέρα στην Βρετανία, είτε με το καλό (με… συζήτηση) είτε με το κακό (με τον στρατό του Αλλάχ)..



http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου