Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν τα πραγματικά στοιχεία "διαψεύδουν" τον Πρωθυπουργό

«Έχουμε ένα συντριπτικό πλεονέκτημα. Είναι η μεσογειακή διατροφή, που μπορούμε να κάνουμε χρήση στις εξειδικευμένες αγορές. Ο στόχος μας είναι να εξάγουμε την μεσογειακή διατροφή, που δίνει σε μας τους Έλληνες την μακροζωία που έχουμε» Αυτό είπε σε συνεντευξή του ο Πρωθυπουργός . Άραγε γνωρίζει οτι σύμφωνα με τα..... επίσημα στοιχεία οτι η συμβολή της γεωργίας στο ΑΕΠ, από 5,6% το 2001 είναι στο 3,4% σήμερα. Το εισόδημα μειώθηκε κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες και η απασχόληση από το 16,1% το 2001 είναι στο 11,7%.

Οι επενδύσεις στο χώρο της παραγωγής, υποχωρούν. Το γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο έχει σταθερή επιδείνωση. 3 δις ευρώ ετήσιο έλλειμμα εισαγωγών – εξαγωγών, μόνο από τα αγροτικά προϊόντα. Έχουμε εισαγάγει το 2009, 6,4 δις ευρώ, μόνο σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η αγορά και οι τιμές εμφανίζουν μια αστάθεια, που εμποδίζει κάθε παραγωγικό προγραμματισμό. Και αυτά, όταν οι επιδοτήσεις οι ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι 53 δις ευρώ, καλύπτουν το 40% της ακαθάριστης αξίας της γεωργικής μας παραγωγής.

Η εθνική παραγωγή τόσο στο κρέας όσο και στο γάλα μειώνονται, οι εισαγωγές αυξάνονται . Η εγχώρια παραγωγή γάλακτος δεν πιάνει το όριο της ποσόστωσης, και το γεγονός ότι η εγχώρια παραγωγή στο κρέας καλύπτει μόλις το 56% των καταναλωτικών αναγκών του τόπου μας.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



http://www.agroschannel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου