Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τι παιχνίδι παίζουν οι κρατικοδίατοι καναλάρχες;

Ο Κ. Καραμανλής στη Βουλή για να καταθέσει για το Βατοπέδι; Βεβαίως.

Περαίωση για όλους όσοι τα τελευταία χρόνια έκλεβαν την εφορία; Φυσικά.

Φορτηγατζήδες και σύγκρουση στη Βουλή; Με την κυβέρνηση.

Ο Σκυλλακάκης και τα λοιπά εξαπτέρυγα υπέρ του Μνημονίου; Εχουν δίκιο.

Ο Πάγκαλος να λέει ότι τα λεφτά τα έφαγαν όσοι διορίστηκαν στο δημόσιο; Να το δεχθούμε.

Ως πότε όμως θα δεχόμαστε τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό ο οποίος στήνεται από την κυβέρνηση για να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα; Κι αυτά δεν είναι άλλα από το Μνημόνιο, την κατοχή της Τρόϊκας, τα νέα μέτρα που έρχονται να βουλιάξουν κι άλλο στη φτώχεια τον κόσμο.

Είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Είναι η δυσκολία του κ. Παπανδρέου να διαχειριστεί τη φτώχεια και την υπανάπτυξη που μας ρίχνουν οι τεχνοκράτες της Τρόϊκας.

Είναι, επίσης, η δυσκολία των υποψηφίων της κυβέρνησης στις εκλογές του Νοεμβρίου να πείσουν τον κόσμο ότι θα είναι αυτοδιοικητικοί και ότι δεν υποστηρίζουν το Μνημόνιο.

Είναι τέλος, το δύσκολο 2011 που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι θα είναι χειρότερο από φέτος. Το οποίο θα φέρει περισσότερους άνεργους, περισσότερους φόρους, λιγότερα χρήματα στις τσέπες μας, λιγότερο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ολα αυτά έπρεπε να είναι στην επικαιρότητα κι όχι το Βατοπέδι, ο Σκυλλακάκης, η Ντόρα, ή ο Πάγκαλος.

Το πραγματικό διακύβευμα είναι η οικονομία και η καθημερινότητα του καθενός από εμάς κι όχι τι επιλέγουν τα κανάλια να παίξουν “πρώτα θέματα” προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση.

Δεν διέλαθε της προσοχής ότι τις τελευταίες ημέρες μεγάλα κανάλια επιλέγουν να παίζουν θέματα που απαξιώνουν τους πολιτικούς, που δίνουν μια εικόνα άθλια για το πολιτικό σύστημα. Από το πόθεν έσχες και το πόσες τουαλέτες έχει ο καθένας μέχρι το Βατοπέδι και τη Siemens.

Σαφέστατα κανένα θέμα δεν πρέπει να «θάβεται». Πόσο τυχαίο είναι, όμως, να παίζουν θέματα που επιχειρούν να αποδομήσουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί οι καναλάρχες που ελέγχουν το παιχνίδι της επικοινωνίας αποφάσισαν να κάνουν παιχνίδι;. Ο νους μας πάει σε πολλά:

  1. Μήπως θέλουν να τελειώσουν με τους υπάρχοντες πολιτικούς για να έρθουν άλλοι «σωτήρες» με τους οποίους φυσικά τα συμφέροντα θα κάνουν πάρτι; Για παράδειγμα πόσο τυχαίο είναι ότι η κυρία Ντόρα «παίζεται» στα κανάλια για τις επαφές της με παραγωγικούς φορείς και τις κινήσεις που ετοιμάζει;
  2. Μήπως οι «σωτήρες» θα προέλθουν από τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να φυτρώσει και στην Ελλάδα ο Μπερλουσκονισμός;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία είναι ότι χάνεται η ουσία της ενημέρωσης με υπαιτιότητα φυσικά των γνωστών νταβατζήδων των media.

http://www.antinews.gr/?p=62741

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου