Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκία: Συζητήσεις με τη Νότια Κορέα για την κατασκευή δεύτερου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας




"Η ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από εισαγωγές μειώθηκε από 74,3% το 2004 σε 70,8% το 2005, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν τη Πέμπτη (21/9) στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. "

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για την κατασκευή του δεύτερου τουρκικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας, αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας που επικαλείται τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ. "Θέλουμε να έχουμε δύο πλήρεις πυρηνικούς σταθμούς ως το 2023", δήλωσε ο Γιλντίζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Referans.

Η κυβέρνηση συζητεί τους όρους για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο λιμάνι της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, φέρεται ότι δήλωσε ο Γιλντίζ σε εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων. Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία για την κατακευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της στα παράλια της Μεσογείου. Ρωσικές εταιρείες πρόκειται να κατασκευάσουν τέσσερις μονάδες αντιδραστήρων συνολικής δυναμικότητας 4.800 μεγαβάτ στο Ακουγιού, στη νότια Τουρκία. Το πρόγραμμα, ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2020.
express - AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου