Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Aπαγωγή από την Αλ Κάϊντά 5 Γάλλων στον ... Νίγηρα

Μέχρι τον Νίγηρα έφθασαν τα πλοκάμια της Αλ Κάϊντα. Σήμερα το σκέλος της Αλ Κάιντα στο Μάγρεμπ (Aqmi) ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή πέντε Γάλλων που απήχθησαν στο Νίγηρα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση SITE που παρακολουθεί τις ισλαμικές ιστοσελίδες.

Σε ανακοίνωσή της, η Aqmi τονίζει πως αυτές οι απαγωγές αποτελούν «μέρος των αντιποίνων που ανήγγειλε εναντίον της Γαλλίας ο ηγέτης της οργάνωσης Αμπού Μουσάμπ Αμπντέλ Ουαντού».

Το SITE επισημαίνει πως η ανακοίνωση αυτή αποτελεί προειδοποίηση προς την Γαλλία με στόχο να την αποτρέψει από οποιαδήποτε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, «όπως εκείνη του Μισέλ Ζερμανό».

Ο Ζερμανό, 78 ετών, είχε απαχθεί στις 19 Απριλίου στο Βόρειο Νίγηρα και εκτελέστηκε από την οργάνωση Aqmi τον Ιούλιο.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε στις 25 Ιουλίου από το αλ Τζαζίρα, ο αρχηγός της οργάνωσης τόνισε πως η εκτέλεση του Γάλλου είναι η εκδίκηση για τον θάνατο μαχητών του Aqmi που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια γαλλο-μαυριτανικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ζερμανό.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορέν είπε ότι η χώρα του «ελπίζει να μπορέσει να έρθει σε επαφή με την αλ Κάιντα για να μάθει τις απαιτήσεις του σκέλους της οργάνωσης στο Μάγρεμπ». «Ευχόμαστε η αλ Κάιντα να θέσει σύντομα στο τραπέζι τις απαιτήσεις της», πρόσθεσε ο Μορέν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η οργάνωση αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ ανέλαβε την ευθύνη της απαγωγής επτά ατόμων -οι πέντε Γάλλοι- συνεργατών των γαλλικών εταιρειών Areva και Satom στο Νίγηρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14444&Itemid=94

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου