Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Fast track στην Ναμίμπια

Φοβερό το κόλπο με το fast track. Το πετάμε, δεν κοστίζει απολύτως τίποτε αλλά από ουσία μηδέν. Το ίδιο και με τους Καταριανούς. Πετάμε ένα μη δεσμευτικό συμφωνητικό επενδύσεων, αλλά και τίποτε να μη γίνει δε χάλασε και ο κόσμος.
Όμως, την ώρα που το fast track μας μάρανε, το 2010 εμφανίζεται να είναι χειρότερο στον τομέα των επενδύσεων από κάθε άλλη χρονιά.
Η τελευταία λίστα του forbes με τις χώρες που είναι ιδανικές για επενδύσεις, σε σύνολο 128 χωρών η Ελλάδα βρίσκεται στην 63η χάνοντας από πέρυσι 11 θέσεις. Μας ξεπέρασε μέχρι και η Ναμίμπια ενώ με τα βίας περνάμε την Αλβανία.
Επίσης, η τελευταία έρευνα της εταιρείας C&W για τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να κάνει κάποιος καλές business, σε σύνολο 36 πόλεων η Αθήνα καταλαμβάνει την… 36η θέση. Οι επιχειρηματίες δηλαδή ακούνε για Ελλάδα και στρίβουν στη γωνία. Επιχειρηματικό κλίμα, φορολογία, πρόσβαση στις αγορές, ρύπανση περιβάλλοντος, ποιότητα προσωπικού, αναγνωρισιμότητα στις αγορές κ.λπ. είμαστε παντού πάτος.
Αν λοιπόν ακούτε στην τηλεόραση το Γερουλάνο να μιλά για fast track, επενδύσεις Αράβων, νέα Μονακό, Λας Βέγκας και άλλες πράσινες βλακείες, θυμηθείτε ότι στην πρώτη χρονιά του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχουμε γίνει Ναμίμπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου