Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τρομοκρατούν τους... υποψήφιους πελάτες μας!



Η αξιοπιστία των FT είναι τέτοια που όταν λέει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει οπωσδήποτε. Η προφητεία πρέπει να εκπληρωθεί. Όχι! Δεν πρόκειται για κάποια υπόγεια και μυστική διεργασία κατά της χώρας μας. Απλά, ο δρόμος προς την... παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση περνάει δυστυχώς μέσα από το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα. Κι ας πρόκειται για οικόπεδο ιδιαιτέρου φυσικού κάλους. Αυτοί θα το κάνουν γήπεδο...

Τι είναι η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση; Η λύση στη σημερινή κρίση, σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας. Η απαρχή του τέλους του ελεύθερου κόσμου (αν ποτέ υπήρξε), σύμφωνα με τους πολέμιους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε σχετικά πριν μερικούς μήνες.

Θα μπορούσαμε να τσακωνόμαστε επί ώρες για το αν ισχύουν ή όχι αυτές οι «θεωρίες συνωμοσίας». Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι με την πρώτη ευκαιρία οι FT μας πετροβολούν. Αν δεν πρόκειται για μία υπερβολική λατρεία της «αλήθειας», ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το μέλλον μας.

Ακόμη κι η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή τράπεζα του κόσμου αν δεχτεί έναν πόλεμο για την φήμη της, μπορεί να καταρρεύσει. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για μία χώρα σαν την Ελλάδα που έχει δώσει ουκ ολίγα δικαιώματα. Αντικειμενικά βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά το χειρότερο είναι ότι πολλοί φίλοι μας φροντίζουν να πείσουν τους επενδυτές του κόσμου ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βάλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Είναι σαν να αποφασίζουν οι κάτοικοι μιας συνοικίας να βοηθήσουν ένα κατάστημα που βρίσκεται σε δυσκολία να ψωνίσουν από αυτό και να συναντήσουν απέξω τον στρατό της σωτηρίας που με φυλλάδια να προσπαθεί να τους πείσει ότι εντός του καταστήματος βρίσκεται ο Αντίχριστος.

Δεν λέμε ότι το ρεπορτάζ των FT είναι ψεύτικο. Αλλά ότι στις μέρες μας καλό είναι να είμαστε πονηρεμένοι. Άλλωστε, λίγο καιρό νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση. Υπήρχε λόγος να γίνει μία τέτοια δήλωση; Ούτε οι Ροκφέλερ δεν τολμούν να την ξεστομίσουν τόσο ανοικτά...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_3494.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου