Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νικητές οι φορτηγατζήδες. Οι διατάξεις της δικτατορίας ήταν γραφειοκρατικές και αργές!!!

Δεν ξέρουμε αν έχει αντιληφθεί το ΠΑΣΟΚ ότι, η εμβρόντητη από τα εξοντωτικά μέτρα ελληνική κοινωνία, μπορεί να ταλαιπωρείται από την απεργία των ιδιοκτητών των φορτηγών, αλλά υπομένει και δεν εξεγείρεται. Μάταια τα νεοταξικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν, με στημένα σκηνικά και στημένες συνεντεύξεις δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών, ότι η κοινωνία είναι οργισμένη.
Το αντίθετο συμβαίνει. Η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η ανήμπορη να αντιδράσει μεσαία τάξη, εύχεται να επιτύχουν οι φορτηγατζήδες και να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην κυβέρνηση του μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ πίστεψε ότι ψηφίζοντας το νόμο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φορτηγατζή, θα έκανε τους φορτηγατζήδες να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να υποχωρήσουν. Όμως έκανε λάθος. Οι φορτηγατζήδες όχι μόνο δεν υποχώρησαν, αλλά με κάλπη ψήφισαν τη συνέχιση του αγώνα τους, αγνοώντας το νόμο του ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν πολλά κλειστά επαγγέλματα που θέλουν η τρόϊκα και το ΠΑΣΟΚ να παραδώσουν στα διάφορα συμφέροντα. Η κυβέρνηση επέλεξε λοιπόν…. να αρχίσει με το ισχυρότερο επάγγελμα, αυτό του φορτηγατζή, πιστεύοντας ότι αν καθαρίσει με αυτό, όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα θα είναι παιχνιδάκι. Παρεμπιπτόντως, οι υπόλοιποι επαγγελματίες “λούφαξαν” και δεν συμπαρίστανται στους φορτηγατζήδες, αλλά θα έρθει η σειρά τους, μην ανησυχούν και τότε θα είναι εντελώς μόνοι.
Με τους φορτηγατζήδες λοιπόν, η κυβέρνηση από την αρχή βρήκε μεγάλη αντίσταση και δυσκολία. Οι φορτηγατζήδες κατάφεραν να νικήσουν το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ένα σημείο: Από την αρχή ανάγκασαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποβάλει το φιλολαϊκό της μανδύα και να γίνεται συνεχώς ολοένα και πιο αυταρχική.
Ενώ αρχικά, το καλοκαίρι, η κυβέρνηση εμφανίστηκε διαλλακτική, με διαβουλεύσεις και άλλα τέτοια πολιτικά «παραμύθια», όταν βρήκε τα δύσκολα, προσπάθησε με τα ΜΜΕ να προπαγανδίσει ότι κινδυνεύουν τα «μπάνια του λαού» για να στρέψει την κοινωνία σε βάρος των φορτηγατζήδων. Όταν όμως διαπίστωσε ότι χάνει το παιχνίδι έγινε πιο αυταρχική και αποφάσισε να πάρει το μέτρο της επιστράτευσης, αλλά αφού ηττήθηκε και σ’ αυτό και δεν κατάφερε τίποτα, αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει προσωρινά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, γιατί αντιλήφθηκε πως όσο αγανακτούσε η κοινωνία τόσο αυτή η αγανάκτηση θα στρεφόταν κάποια στιγμή εναντίον της.
Τελικά χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ απέβαλε και το τελευταίο φιλολαϊκό «φύλο συκής» και έδειξε τον πραγματικό εαυτό του. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μέσω των αρμοδίων οργάνων του είπε στη Βουλή το εξής καταπληκτικό, για να μην μένει δηλαδή καμία αμφιβολία σε τυχόν ρομαντικούς σοσιαλιστές: Ότι οι διατάξεις για την επιστράτευση της δικτατορίας που ισχύουν ακόμα είναι αργές και γραφειοκρατικές. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ότι γίνεται πιο «αποτελεσματικό» εναντίον των αγωνιζόμενων κοινωνικών ομάδων, ακόμα και από τη δικτατορία.
Αν είναι δυνατόν!!!.
Με αυτή την έννοια λοιπόν, οι φορτηγατζήδες νίκησαν κατά κράτος το ΠΑΣΟΚ, αφού το ανάγκασαν να δείξει στον ελληνικό λαό τον πραγματικό του εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου