Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζικό ανθρωποκυνηγητό από τις Μεξικανικές αρχές για τη σύλληψη 85 κρατουμένων!

ImageΜαζικό ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας στην αναζήτηση 85 φυλακισμένων οι οποίοι απέδρασαν από φυλακή στην πόλη Reynosa στην ταραγμένη –από το πόλεμο των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των καρτέλ των ναρκωτικών- επαρχία της Tamaulipas, κοντά στα σύνορα με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας.

Ο Antonio Garza Garcia επικεφαλής της φυλακής στην Reynosa δήλωσε πως η μαζική απόδραση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν ένας φυλακισμένος χρησιμοποίησε μια σκάλα για να πηδήξει τον τοίχο της φυλακής πριν εξαφανισθεί στους δρόμους της πόλης, ακολουθούμενος από 84 ακόμη κρατουμένους!

Σύμφωνα με τις αρχές 66 από τους κρατουμένους βρίσκονταν στη φυλακή για ομοσπονδιακά αδικήματα, κυριότερα για ναρκωτικά και οι υπόλοιποι για μικρότερα αδικήματα. Εκτός των κρατουμένων δύο δεσμοφύλακες έχουν εξαφανισθεί επίσης και 44 κρατούνται καθώς θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά! Η φυλακή έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 400 κρατουμένων αλλά φιλοξενεί συνολικά 1700 κρατουμένους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14207&Itemid=94

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου