Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Το Ιράν ειρωνεύεται τους Αμερικανούς

Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος

Η απορρύπανση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού δεν αποτελεί τόσο μεγάλη πρόκληση όσο εκείνες που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει το Ιράν κατά το παρελθόν, τόνισε αξιωματούχος της ιρανικής κρατικής εταιρείας γεωτρήσεων.

Διαπρύσιος αντίπαλος των ΗΠΑ στον πολιτικό στίβο, το Ιράν έχει προσφερθεί να βοηθήσει για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας-μία χειρονομία που είναι απίθανο να δεχθεί η Ουάσιγκτον, η οποία προωθεί κυρώσεις κατά της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Μεχράν Αλινετζάντ τόνισε πως το Ιράν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τεράστιες πετρελαιοκηλίδες στο παρελθόν, ιδίως όταν βομβαρδίζοντας εξέδρες εξόρυξης στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ τη δεκαετία του ’80.

«Οι ιρανικές τεχνικές ομάδες είχαν τεράστια επιτεύγματα στην κάλυψη πετρελαιοπηγών, εν συγκρίσει προς τις οποίες η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπου του Μεξικού είναι παιγνιδάκι», πρόσθεσε ο Αλινετζάντ.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση του Ιράν για βοήθεια: «σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού της οποίας οι επιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν τους πάντες. Ιδού γιατί εάν λάβουμε μία θεμιτή πρόταση από τους αξιωματούχους αυτής της χώρας μπορεί να εξετάσουμε το ενδεχόμενο και να δεχθούμε να συμβάλλουμε στην επίλυσή της».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9532.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου