Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Είναι η Ελλάδα ο κομπάρσος σε ένα παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι;

  • Σήμερα ζούμε μια κρίση, μια υπερβολή που όταν την σκεφτούμε με ήρεμο μάτι θα δουμε ότι είναι κάτι που δεν μας εκπλήσσει
  • Ποιός Έλληνας δεν ήξερε ότι είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία, ποιος Έλληνας δεν ξέρει ότι η διαφθορά, η αδικία είναι πραγματικά οι αίτιες της ελληνικής κρίσης, μαζί με την παντελή έλλειψη της δικαιοσύνης;
Σήμερα στήνεται ένα παγκόσμιο παιχνίδι, και οποίος νομίζει ότι η Ελλάδα το προκάλεσε, κάνει τεράστιο λάθος. Δεν γίνεται να προκάλεσε η Ελλάδα των 240 δις € ΑΕΠ το πρόβλημα στην Αγγλία του 1,5 τρις ΑΕΠ, ή των 2,5 τρις € ΑΕΠ Γερμανία.
Αναρωτιέμαι, είναι άραγε κολλητικό το τόσο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, έτσι ώστε μέσα σε 10 μέρες από τότε που η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια, η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, να φωνάζουν αλαλάζοντες, μέτρα γρήγορα μην γίνουμε Ελλάδα; Δεν νομίζω.
Απλά κάθε χρονικό διάστημα συμβαίνει ένα τρομακτικό σε έκταση γεγονός, που ανακατεύει την τράπουλα. Άλλοτε είναι πόλεμος, άλλοτε οικονομικός πόλεμος.
Σε αυτήν την κρίση που θα μας βρει, δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει μετοχές ή αυτοκίνητα, διότι αν δεν υπάρχει ζήτηση τότε τι θα κάνεις; Αν δεν υπάρχει οικονομική δύναμη να αγοράσει κάποιος αυτό που πουλάς τι θα το κάνεις; Συνήθως σε μεγάλες κρίσεις, ο χρυσός είναι αυτός που βασιλεύει, και μετά η γη, διότι και τα νομίσματα χάνουν την αξία τους.
Η ερώτηση είναι: έχουμε κρίση, οικονομικό πόλεμο ή όλα αυτά είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση; Αυτή η κρίση θα αναδείξει νέους παίκτες, νέα τζάκια, και άλλους θα τους καταποντίσει. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πεις «θα γίνει αυτό», όπως και είναι δύσκολο να πεις «δεν θα γίνει αυτό».
Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι αυτή η κρίση, δεν με πείθει προσωπικά ότι οφείλεται στην Ελλάδα, διότι απλά η Ελλάδα με τα χάλια που έχει, είναι μια τρίχα από το πορτοφόλι των δυνατών (για να μην γράψω κάτι άλλο...).
Εμείς ήμαστε τρίτοι κομπάρσοι στο παιχνίδι που στήθηκε, και σίγουρα, αρκετοί από εμάς θα ειμαστε στον προθάλαμο του τοκετού, για να υποβάλουμε τα σέβη μας, στο νεογνό που θα γεννηθεί από αυτό το χάλι. Απλά μένει να δουμε ποια είναι η οικογένεια του μωρού, το οποίο προοιονίζεται πως θα είναι ένα τέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου