Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ασφυκτικές ευρωπαικές πιέσεις στην Ελλάδα για εφαρμογή "τρομο-οδηγίας"

Οι Βρυξέλλες ζητούν επίμονα την αποθήκευση αναλυτικών προσωπικών δεδομένων σε τηλεφωνία και διαδίκτυο.


Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Ελλάδα για την εφαρμογή της τρομο-οδηγίας, την οποία αποδέχτηκε πλήρως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη το 2006 από τους 27, αλλά στη συνέχεια δεν τη μετέφερε στο εθνικό δίκαιο.
Η Επιτροπή κατέθεσε χθες στο Ευρωδικαστήριο προσφυγή κατά της Ελλάδας για... μη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2006/24 , η οποία προβλέπει τη διατήρηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών. Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007. Για την ίδια οδηγία εκκρεμούν ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου προσφυγές κατά της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.
Η εν λόγω οδηγία που υιοθετήθηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο τότε πρόεδρος του οποίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ είχε μιλήσει για «θρίαμβο της δημοκρατίας» (!!!) - προβλέπει (άρθρο 5) ότι οι κατηγορίες των χρηστών που θα αποθηκεύονται τουλάχιστον για έξι μήνες και λιγότερο από δύο χρόνια είναι οι εξής:

1. Σταθερή και κινητή τηλεφωνία:
α) Ο τηλεφωνικός αριθμός του καλούντος, β) το όνομα και η διεύθυνση του συνδρομητή ή του εγγεγραμμένου χρήστη.

2. Διαδίκτυο και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνίας μέσω του Διαδικτύου:
α) Ο αποδοθείς κωδικός ταυτότητας χρήστη, ο τηλεφωνικός αριθμός οι οποίοι δίνονται σε κάθε επικοινωνία που εισέρχεται στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, β) το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη στον οποίο είχε αποδοθεί κατά τον χρόνο επικοινωνίας διεύθυνση ΙΡ (πρωτοκόλλου Διαδικτύου), γ) κωδικός ταυτότητας χρήστη ή αριθμός τηλεφώνου.
Τα αναγκαία δεδομένα για τον προσδιορισμό του προορισμού της επικοινωνίας που προβλέπει η νέα οδηγία είναι:

1. Σταθερή και κινητή τηλεφωνία: α) ο καλούμενος αριθμός, στις δε περιπτώσεις όπου υπεισέρχονται συμπληρωματικές υπηρεσίες, όπως προώθηση/εκτροπή κλήσης, β) ο αριθμός ή οι αριθμοί τηλεφώνου προς τους οποίους προωθήθηκε η κλήση, γ) ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις των συνδρομητών ή εγγεγραμμένων χρηστών, δ) ημερομηνία και ώρα έναρξης της επικοινωνίας.
2. Διαδίκτυο και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: α) ο κωδικός ταυτότητας χρήστη ή ο αριθμός τηλεφώνου του σκοπούμενου αποδέκτη διαδικτυακής τηλεφωνικής κλήσης, β) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του συνδρομητή ή εγγεγραμμένου χρήστη και κωδικός ταυτότητας χρήστη του σκοπούμενου αποδέκτη της επικοινωνίας, γ) δεδομένα αναγκαία για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας, ώρας και διάρκειας της επικοινωνίας.

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/10/blog-post_9229.html




2 σχόλια:

  1. Ανακαλύπτοντας από το παρελθών μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι πολίτικη τιτα close society και το πώς ενορχηστρώνονται.

    Απόλαυστε τα ιστορικά ντοκουμέντα μέχρι το τέλος για ποιο ασφαλή συμπεράσματα :

    http://video.google.com/videoplay?docid=534208841957933331#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ει ωρθωγραφυία σας μαι πλοιγόνοι!!!!!!!
    Ωρθωγραφοίται οί κλοίσται τω, τω ροιμάδει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή