Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Γι’ αυτό η ευγνωμοσύνη του ΓΑΠ στη Ντόρα;


Ακούγοντας ξανά αυτή την όχι και τόσο μακρινή συνέντευξη της κ. Ντόρα Μπακογιάννη στον κ. Ν. Χατζηνικολάου μπορούμε να υποθέσουμε εκ του ασφαλούς ότι η πολιτεία της μπορεί να θεωρηθεί εγγύηση ότι η διακομματική διαπλοκή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Μπακογιάννη ομολογεί ότι δεν τηλεφώνησε στον Δένδια για να μην μιλήσει ο Καραβέλας εις βάρος του… ΠΑΣΟΚ!

Από πολιτική ευαισθησία, λέει, και καταθέτει στον κ. Χατζηνικολάου :

«… ο κύριος Καραβέλας, ο συγκεκριμένος Καραβέλας, ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ασχολήθηκε με όλες τις μεγάλες συμβάσεις που υπογράφησαν επί ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, με όλες τις συμβάσεις οι οποίες, τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Siemens η συγκεκριμένη. Για να μην θεωρηθεί λοιπόν ότι δύο Νεοδημοκράτες Υπουργοί συνομιλούν για μια δικαστική διαδικασία, η οποία είχε σχέση με κάποιον του οποίου εάν μιλούσε, άνοιγε το στόμα του ενδεχομένως να έδινε την εικόνα του τι ακριβώς έγινε επί ΠΑΣΟΚ, από ιδιαίτερη ευαισθησία δεν… λέω… δε μιλάω, δίνω την εντολή να φύγει αμέσως τηλεγράφημα. Δεν έφυγε και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει ευθύνη …»

Τι ομολογεί η κ. Ντόρα;

1. Εσκεμμένα δεν μίλησε εγκαίρως στον Δένδια. Γνώριζε το περιστατικό από την Ουρουγουάη, αλλά προτίμησε την αργή διαδικασία του τηλεγραφήματος, που ούτε κι αυτό έφυγε εγκαίρως.

2. Πρόθεσή της υπήρξε να μην μιλήσει ο Καραβέλας εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, διότι ήξερε πολλά, όντας ο άνθρωπος που ασχολούνταν με όλες τις συμβάσεις.

Αυτά που ΔΕΝ θέλει να πει είναι ότι:

1. Ανεξάρτητα του αν είχαν «φάει» πράσινοι ή γαλάζιοι, δεν άσκησε, ως όφειλε, τα καθήκοντα της.

2. Αν είχαν «φάει» πράσινοι, ακύρωσε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα για το κόμμα της. Είχε στα χέρια της την ευκαιρία η ΝΔ να «καθαρίσει» το ΠΑΣΟΚ, με τη Siemens. Και την πέταξε . Συνεπώς δεν μπορεί να προβάλλεται σαν αγωνίστρια της παράταξης.

3. Ο Καραβέλας ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση. Τι αποτελεί δικονομικά η ομολογία της ότι βοήθησε στη διαφυγή ενός κατηγορούμενου στο εξωτερικό «για να μην ανοίξει το στόμα του»;

4. Έχοντας εμπλακεί στην υπόθεση τόσο το δικό της όνομα όσο και του αδερφού της, πιθανόν δεν ήταν μόνον ο πολιτικός αντίπαλος, το ΠΑΣΟΚ, που ήθελε να βοηθήσει (κατά την ομολογία της).

Μπορεί όμως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη-Κούβελου να απαντήσει:

Θέτει το πολιτικό fairplay πάνω από το συμφέρον του Τόπου, και δευτερευόντως πάνω από το συμφέρον της παράταξής στην οποία φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός;

Ή βαφτίζει κάποιο στενά εννοούμενο συμφέρον πολιτικό fairplay;

Και, τελικά, μόνο ο Καραμανλής, παρά τις αναμφισβήτητες ευθύνες του, θα σηκώσει το σταυρό της συντριβής;

Για όσους δεν θυμούνται, την εβδομάδα των γεγονότων Καραβέλα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ανάκαμψη της ΝΔ και τάση ισοφάρισης του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά το επεισόδιο Καραβέλα το ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπικά, αποσπάσθηκε ξανά περίπου 4-5 μονάδες, διαφορά που πιστοποιήθηκε στις Ευρωεκλογές και με την παράσταση νίκης έγινε κύμα 10 μονάδων στις εθνικές εκλογές.

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου