Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ "ΥΠΟΠΤΟΙ"...

http://prezatv.blogspot.com/

Πέμπτη, Ιούνιος 25, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 8:29 πμ
Υπερψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή και την αμοιβαία έκδοση εγκληματιών μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, με βάση και τις σχετικές συμβάσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που είχε προσυπογράψει η Ελλάδα το 2003.

Τα νομοσχέδια προβλέπουν τη δυνατότητα σύμπτυξης κοινών ερευνητικών ομάδων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε έρευνες εναντίον της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος
στο έδαφος των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών, προβλέπεται ρητά η διαβούλευση μεταξύ των δύο χωρών, σε περίπτωση νομικού κωλύματος της μίας από τις δύο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι η υπερψήφιση είναι «το ουσιαστικό βήμα για την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε ότι όσον αφορά τη θανατική ποινή «το άρθρο 10 του παρόντος Πρωτοκόλλου κατοχυρώνει το δικαίωμα άρνησης έκδοσης εκ μέρους του η αίτηση κράτους σε περίπτωση που απειλείται η επιβολή
ή η εκτέλεση θανατικής ποινής για ένα αδίκημα».

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, «σε καμία περίπτωση συνταγματικές εγγυήσεις δεν καταλύονται μέσω κανόνων του συμβατικού
διεθνούς δικαίου στο πεδίο αυτό».


Αντιθέτως σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς αλλά και του ΛΑΟΣ που καταψήφισαν τα πρωτόκολλα.
«Το Σύνταγμά μας απαγορεύει την έκδοση Ελλήνων πολιτών - και τώρα το θέτουμε σε διαπραγμάτευση;» υπογράμμισε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη. Για πρωτόκολλα «μνημεία υποταγής» μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής επίσης από το ΚΚΕ και πρόσθεσε: «πώς αλλιώς μπορεί να ειπωθεί ότι μπορεί να αθωωθεί τελεσίδικα κατηγορούμενος στην Ελλάδα και εκεί να ξαναδικαστεί και να καταδικαστεί, ακόμα και στην ποινή του θανάτου;»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου επισήμανε ότι «ενώ η ΕΕ αφήνει κάποια περιθώρια διαφοροποίησης στα κράτη-μέλη με την υιοθέτηση πιο αυστηρών κριτηρίων εφαρμογής ως συμφωνιών, εμείς επιλέγουμε το δρόμο της λιγότερης προστασίας του πολίτη».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΑΟΥΜΕΝΟ,Ή ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΤΛ,ΘΕΛΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΚΟΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΘΩΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Στο θεμα ειχαμε αναφερθει απο την ανοιξη,οταν ειχε γινει η συναντηση Καραμανλη-Ομπαμα και ο δευτερος ειχε ζητησει απο τον πρωθυπουργο μας την επισπευση των διαδικασιων για την ενσωματωση του εν λογο νομου στο Ελληνικο δικαιο.
Απο τοτε φωναζαμε και οριστε οι αποδειξεις...
Βεβαια κανεις δεν ακουγε...

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου