Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τι νομίζετε ; Τζάμπα τα δίνουν τα Νόμπελ;

Επέμβαση ΟΗΕ και ΕΕ ζητά η Ιρανή κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης Σ. Εμπαντί

Η Ιρανή κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, Σιρίν Εμπαντί,ζήτησε την αποστολή ειδικών εκπροσώπων, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράν, με σκοπό την άσκηση πιέσεων στην κυβέρνηση για τον τερματισμό της βίας και της καταστολής των αντιπολιτευόμενων διαδηλωτών.

«Καλώ όλους τους ανθρώπους του κόσμου, τη διεθνή κοινότητα να ζητήσουν από την ιρανική κυβέρνηση να σταματήσει τη βία και να ακούσει τον ιρανικό λαό», ανέφερε η κ. Εμπαντί μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ.

Η κ. Εμπαντί συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα, ενώ ζήτησε ήδη από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν να στείλει ειδικό απεσταλμένο του στο Ιράν.

Έτοιμος να ηγηθεί μιας αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε από την πλευρά του στον Τύπο ο κ. Πέτερινγκ.

«Ζητάμε από το ιρανικό καθεστώς και τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας να σταματήσουν αμέσως τη βία κατά των διαδηλωτών», ανέφερε ο κ. Πέτερινγκ και πρόσθεσε ότι εάν στις προεδρικές εκλογές δεν υπήρξαν «μεγάλες παρατυπίες», το καθεστώς δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

Καταλήγοντας ο ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε «την πλήρη αλληλεγγύη και συμπάθεια» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους Ιρανούς διαδηλωτές, οι οποίοι απαιτούν ειρηνικά δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους.


Πηγές: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/24/1681450.htm

Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου