Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

"ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ" ΣΕ "OFF SHORE" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επιθεωρητής δημόσιας διο΄πικησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του έθεσε το θέμα της παρουσίας και της "εκπαίδευσης" του 'Ελληνα πολίτη στον καθημερινό πόλεμο κατα της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.
Εμείς χωρίς να διαφωνούμε θεωρούμε ότι είναι ουτοπική η προτροπή του κ. επιθεωρητή ο οποίος δείχνει να αγνοεί ότι σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που δυνητικά θα μπορούσαν να είναι αποδέκτες καταγγελιών και συμπαραστάτες του πολίτη ή αδιαφορούν ή συμμετέχουν με κλαδική μάλιστα αλληλεγγύη στα κυκλώματα της διαφθοράς και του εκβιασμού.
Εξ άλλου πριν λίγους μήνες γνωστός πρώην υπουργός και ιδιοκτήτης μιας ντουζίνας off shore εταιρειών έθετε το ζήτημα της ηθικής σε νέα βάση με το δόγμα "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ"
Μια έξυπνη αναφορά στα αποτελέσματα της έκθεσης του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης διαβάσαμε στο "ΚΕΝΤΡΙ" ( http://aletri.blogspot.com/2009/06/blog-post_3989.html )

...Πριν λίγες ώρες παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές, των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος».

«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.

Ανέφερε ως κραυγαλέα περίπτωση αυτή επιμελητή του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και ισχυρίσθηκε, όταν εμφανίσθηκαν οι ελεγκτές, ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν.

Ο ίδιος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ύστερα από δίχρονες έρευνες της ομάδας του Γενικού Επιθεωρητή διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δύο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων.

Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

«Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρείες, όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής. Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα, έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρίσεις.

Αλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις: στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος ζήτησε 500.000 ευρώ για να καθαρίσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων. Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε και έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά είχε εκδώσει 31 πλαστές άδειες φορτηγών διεθνούς κυκλοφορίας και 62 για φορτηγά εθνικών μεταφορών. Κάθε μια από αυτές κοστολογείται σε 200.000 - 300.000 ευρώ.

Ακόμη, εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη «επέστρεφαν» ΦΠΑ για εμπορεύματα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν επιστραφεί 100 εκατ. ευρώ ΦΠΑ για εξαγωγή δερμάτινων ειδών στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου