Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

«Ρατσιστές», οι Αγαθονησιώτες: Απαγορεύουν στους εκ Τουρκίας λαθρομετανάστες να… χέζουν μέσα στο ιερό της εκκλησίας τους!



Απόβαση δεκάδων λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι!

Το νόμο στα χέρια τους είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι κάτοικοι στο ακριτικό Αγαθονήσι, που δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αθρόα «εισβολή» λαθρομεταναστών στο νησί τους, ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως στο εξής δεν πρόκειται να φιλοξενήσουν ούτε έναν παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος της κοινότητας Αγαθονησίου Βαγγέλης Κόττορος, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς εδώ και περίπου είκοσι μέρες οι λαθρομετανάστες είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον θέμα στέγασης και σίτισής τους, αλλά και να παρατηρούνται αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε σπίτια και ναούς.
Ο ίδιος μας λέει πως «δεν πρόκειται να ανεχτούμε ούτε λεπτό τη λεηλασία του τόπου μας. Οι κάτοικοι είναι πλέον έξω φρενών, αφού οι λαθρομετανάστες είναι πάρα πολλοί και δρουν ανεξέλεγκτα. Μπαίνουν μέσα στα σπίτια αυτών που μέχρι χθες τους έδιναν φαγητό και κλέβουν κουβέρτες και τρόφιμα. Κοιμούνται στις αυλές και στα χωράφια μας, ενώ πριν από λίγες μέρες δεν δίστασαν να μπουν ακόμη και στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, όπου έσπασαν τα παγκάρια και έκαναν τη φυσική τους ανάγκη μέσα στο ιερό. Εμείς λέμε “τέρμα και ως εδώ”».

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που διακατέχει τους Αγαθονησιώτες είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το πρωί όταν περίπου σαράντα κάτοικοι απέκλεισαν το λιμάνι και δεν επέτρεψαν σε σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάσει στο νησί είκοσι πέντε νέους λαθρομετανάστες.

Ο κ. Κόττορος μας λέει: «Επί δύο ολόκληρες ώρες δεν αφήναμε το σκάφος του Λιμενικού να προσεγγίσει, γιατί αν κατεβάζανε κι άλλους, τώρα θα είχαμε συνολικά 198 λαθρομετανάστες. Μάλιστα, δεχτήκαμε τηλέφωνα και πιέσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το Λιμεναρχείο Πάτμου, αλλά ήμασταν αμετακίνητοι. Τελικά, μετά από περίπου τρεις ώρες, ήρθε ένα ναυλωμένο ιδιωτικό σκάφος από Πάτμο που έκανε δύο δρομολόγια και τους πήρε όλους. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά κανέναν. Ας τους πάνε όπου θέλουν, εδώ πάντως δεν αντέχουμε άλλο».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
www.espressonews.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου