Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Γκρούεφσκι: Δεν υπάρχει νέα πρόταση για την ονομασία


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Γενεύη, δεν κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, παρά μόνο έγινε ανταλλαγή απόψεων.
Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Γιόλεφσκι επιστρέφει σήμερα. Με ενημέρωσε γενικά, χωρίς να μου δώσει πολλές λεπτομέρειες. Μου είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση διαφόρων λεπτομερειών και ζητημάτων.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Γιόλεφσκι, ο κ. Νίμιτς μάλλον ήθελε να ψηλαφίσει τον παλμό και να ακούσει τις θέσεις των δύο πλευρών μετά την τετράμηνη παύση, λόγω των εκλογών, τόσο στη Μακεδονία, όσο και στην Ελλάδα. Συναντήθηκαν επίσημα, ώστε να συζητήσουν διάφορες λεπτομέρειες, θέσεις και ιδέες, αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση».
Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα στις αρχές του Ιουλίου.
Το θέμα που τίθεται προς την κυρία Μπακογιάννη, εν προκειμένω, είναι πολύ απλό: Πείτε μας κυρία υπουργέ των Εξωτερικών, ποιά ήταν η προηγούμενη πρόταση;

Απο το μπλογκ Kostasxan-Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου