Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ένα απίστευτο παρασκήνιο αναδύεται- όσο το ψάχνουμε και το σκαλίζουμε και όσο συνεχίζουμε το ρεπορτάζ-πίσω από την εν ψυχρώ "εκτέλεση" των ελληνικών blog αλλά και ιντερνετικών σελίδων ενημέρωσης, σε μια γνωμοδότηση όνειδος του συνταξιούχου από 1ης Ιουλίου πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται από την Ασφάλειας Αττικής,(και αυτή είναι μια παράμετρος ενός πολυσύνθετου σήριαλ που θα έχει συνέχειες) πριν από μερικές μέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχτηκε καταγγελία για πιθανή αυτοκτονία μέσω διαδικτύου. Υπήρξε, κατά τις ίδιες πηγές, άμεση κινητοποίηση. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Προστασίας της ΕΛΑΣ ζήτησε από την εταιρεία στην οποία είχε αλιευτεί πιθανολογούμενο αδίκημα με ενδεχόμενο ανήλικο θύμα την άδεια για να λάβει τα απαραίτητα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποτρέψει την αυτοχειρία. Η εταιρεία αρνήθηκε. Νομικός σύμβουλος της εταιρείας φέρεται να είναι αρτηριοσκληρωτική δικηγόρος που παράλληλα συμμετέχει σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο(θα αποκαλύψουμε εν καιρώ το όνομά της).

Η Δίωξη ερχόμενη σε αδιέξοδο-κατά τις ίδιες πηγές-αναγκάστηκε να συντάξει μια λακωνική αίτηση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να του ζητά τη γνώμη του για το εαν μια τέτοια καταγραφή είναι σύννομη ή όχι.

Ο κυρ Εισαγγελέας, βρήκε την ευκαιρία και πριν φύγει συνέταξε την γνωμοδότηση ντροπή εντάσσοντας ότι προφανώς συζητούσε τόσο καιρό με κολλητούς του συνδαιτυμόνες:Δηλαδή πως θα περιορίσει την ενημέρωση από το διαδίκτυο.

Στην αστυνομία υπάρχει έντονη δυσφορία για την ενέργεια Σανιδά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησε ένα αίτημα δικαστικής συνδρομής για να κάμψει κυρίως τα ανώνυμα blog και για αυτή τη ενέργεια να χρεωθεί το Ηλεκτρονικό Έγκλημα την καυτή πατάτα. Κανονική παγίδα για μια ακόμα φορά πολιτικάντηδων με σκοπό να εκθέσουν το αστυνομικό σώμα.

Ο γηραιός πια δικαστικός λειτουργός που συνέδεσε το όνομά του με πολυτάραχες καταστάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και ξεσήκωσε τη θύελα του πολιτικού κόσμου, ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει αστυνομία και δικαιοσύνη να σφραγίζουν τις σελίδες του ίντερνετ εαν αυτά που γράφουν δεν είναι αρεστά σε κάποιους. Και ποιοι είναι οι κάποιοι; Μα οι φορείς εξουσίας που δεν επιθυμούν να διαβάζουν τις βρωμιές τους στο διαδίκτυο.

Απο το μπλογκ Adiakritos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου