Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Παράνομο να καλλιεργεί κάποιος τα δικά του τρόφιμα!

Το Αμερικάνικο Κονγκρέσο πρόκειται σύντομα να ψηφίσει ένα διάταγμα που θα απαγορεύει να καλλιεργεί κάποιος τα δικά του τρόφιμα(λαχανικά και φρούτα),ενώ οι φάρμες που δεν χρησιμοποιούν εγκεκριμένα φυτοφάρμακα και χημικά παρασκευάσματα σε προϊόντα που θα καταναλωθούν στις ΗΠΑ,θα είναι παράνομες και το πρόστιμο θα φτάνει στο ύψος τους ενός εκατ. δολλαρίων!
Το διάταγμα αυτο(HR 875-Food Safety Modernization Act of 2009),προωθήθηκε απο την κ. Ρόζα Ντελαούρο,βουλευτή των Δημοκρατικών και σύζυγο του Στάνλεϊ Γκρίνμπουργκ που ήταν σύμβουλος πολιτικών(Αλ Γκορ και άλλων) και επιχειρήσεων(της γνωστής εταιρείας που διαχειρίζεται σπόρους,Μονσάντο και άλλα).
Έτσι,ο Αμερικανός πολίτης δεν θα μπορεί να καλλιεργεί οποιοδήποτε είδος τροφής στο πίσω μέρος της αυλής του και θα του απαγορεύεται να το εμπορεύεται εντός και εκτός της Πολιτείας του.
Επίσης,αν θέλει να γίνει παραγωγός θα πρέπει να λάβει σχετική άδεια απο την τοπική κυβέρνηση,θα πρέπει να προμηθευτεί φυτοφάρμακα απο συγκεκριμένους προμηθευτές και να στέλνει δείγματα του προϊόντος του στο Χημείο του Κράτους.Επίσης,το ίδιο ισχύει και για τα ζώα,την παραγωγή και διακίνηση του κρέατός του.
(Πηγή:Περιοδικό Τρίτο Μάτι,Απρίλιος,τεύχος 170,σελίδα 7)

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα εξεταστεί απο το Blog με μεγάλη προσοχή και απο ξένα sites...
Όποιος ξέρει περισσότερα,ας γράψει ένα σχόλιο με τις απόψεις του και τις πληροφορίες του απο προσωπική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου