Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Στις ΗΠΑ το πρώτο θύμα εκτός Μεξικού

Aμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την Τετάρτη τον πρώτο θάνατο στις ΗΠΑ από τη νέα γρίπη των χοίρων -πρόκειται για ένα νήπιο μόλις 23 μηνών που πέθανε στο Τέξας.

Είναι ο πρώτος θάνατος από τη γρίπη των χοίρων που αναφέρεται εκτός του Μεξικού, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο αυτή.

Ο αξιωματούχος δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση, πάντως άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει 65 κρούσματα γρίπης των χοίρων, τα περισσότερα από τα οποία είναι ήπιας μορφής.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τη γρίπη των χοίρων.

Ο ΠΟΥ ήλθε σε επαφή με τη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Pasteur, που ειδικεύεται στον τομέα των εμβολίων, για να τής ζητήσει την ανάπτυξη και παρασκευή εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας

Τρία κρούσματα της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία και αφορούν 2 γυναίκες 22 και 37 ετών και 1 άντρα περίπου 30 ετών.

Οι θάνατοι που πιθανολογείται ότι προέρχονται από τον ιό στο Μεξικό ειναι 159 ωστόσο έχουν επιβεβαιωθεί μόνο 7.

Στις ΗΠΑ 63 άτομα έχουν προσβληθεί από τη νόσο, ενώ οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι 91 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα της
γρίπης των χοίρων και έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Επίσης, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε 3 νέα ύποπτα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ή πιθανών κρουσμάτων στα 14.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι τα κρούσματα αυτά αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και οι 14 ασθενείς είναι φορείς του ιού της γρίπης τύπου Α (ομάδα στην οποία ανήκει ο ιός της γρίπης των χοίρων). Για τους τρεις από αυτούς έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό. Πρόκειται για μέλη μιας ομάδας 25 ατόμων από λύκειο του Οκλαντ που είχαν επισκεφτεί το Μεξικό.

Συνολικά στη Νέα Ζηλανδία έχουν εντοπιστεί 31 πιθανά κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα. Επίσης 179 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου