Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δύο οι δράστες της αιματηρής επίθεσης;

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε στον Τύπο ο Ελνταρ Σουλτάνοφ, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας του Μπακού.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσοι ήταν οι ένοπλοι δράστες της επίθεσης στην Κρατική Ακαδημία Πετρελαίου του Μπακού.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν επικαλέστηκε ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε ότι "οι τρομοκράτες" εξουδετερώθηκαν.

Αρχικά σύγχυση επικράτησε όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων. Αξιωματούχοι της υγείας δήλωναν ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά τα πρακτορεία ειδήσεων Novosti-Azerbaijan και Azeri Trend μετέδιδαν αμφότερα ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον δέκα.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

Ο Μουρσάλ Γκαμίντοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών του Μπακού, δήλωσε ότι ο ένοπλος δράστης ήταν μάλλον ένας και όπως ο ίδιος είπε ήταν φοιτητής της Ακαδημίας.

Ωστόσο, ένας φοιτητής που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Ρόιτερς ότι εκτιμά πώς οι δράστες ήταν δύο.

"Ο ένας από αυτούς αυτοκτόνησε και ο άλλος συνελήφθη από την αστυνομία", είπε στην αστυνομία και πρόσθεσε ότι η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων στις 9:00 π.μ (τοπική ώρα).

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου