Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στο Ιράκ σε δύο βομβιστικές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Μπακούμπα. Τουλάχιστον 28 άτομα σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Βαγδάτη, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ενώ σε τουλάχιστον 40 ανέρχονται οι νεκροί -κυρίως Ιρανοί προσκυνητές- στη Μπακούμπα.

Ανδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχθηκε, ενώ βρισκόταν κοντά σε περίπολο της αστυνομίας στη νοτιοανατολική Βαγδάτη, σκορπίζοντας το θάνατο σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 52.

Όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον πέντε παιδιά.

Σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας του Ιράκ, η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Ταχαριγιάτ και είχε στόχο την αστυνομική περίπολο.

Οι αστυνομικοί βοηθούσαν στη διανομή βοήθειας σε Ιρακινούς οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη διάρκεια των ταραχών -θρησκευτικών και μη- που ξέσπασαν στο Ιράκ μετά την εισβολή του 2003.

Σε δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπακούμπα του βορείου Ιράκ τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σε δεύτερη βομβιστική επίθεση κοντά στην πόλη Μπακούμπα του βορείου Ιράκ.
Η επίθεση έγινε σε εστιατόριο και τα περισσότερα θύματα ήταν Ιρανοί προσκυνητές.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου