Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Κίνδυνος πανδημίας;

Έντονη είναι η ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η γρίπη των χοίρων -που έχει ξεσπάσει σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό- να μετεξελιχθεί σε πανδημία.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί άμεσα μια επιτροπή για να αποφανθεί, εάν η επιδημία συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγειά.

Αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν το Σάββατο διαγνωστικά σημάδια από ένα νέο στέλεχος της γρίπης που επεκτείνεται αφού μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 68 ανθρώπους στο Μεξικό ενώ έχουν προσβληθεί 8 στις ΗΠΑ.

Στο Μεξικό έκλεισαν σχολεία, μουσεία, θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά,ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την γρίπη έχασαν την ζωή τους 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο 48 ακόμη άλλων. Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας από 25 μέχρι 45 ετών.

Την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Υγείας μιλώντας από την τηλεόραση κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες,ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.

"Αντιλαμβανόμεθα την σοβαρότητα του προβλήματος ",δήλωσε ο πρόεδρος Φελίπε Καλτερόν την Παρασκευήτο βράδυ.

έγινε γνωστό ότι οι δύο ποδοσφαιρικές συναντήσει για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας που είχαν προγραμματιστεί για αύριο στο Μεξικό θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της μεξικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Στην Καλιφόρνια, ο Τζιλ Τσάβες, διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών δήλωσε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς.Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.

www.skai.gr/

Σχόλιο ιστολογίου:Μετά τον ιό των πτηνών/πουλερικών,μετά την νόσο των τρελών αγελάδων,μετά τον ιό με τα ψάρια,τώρα έχουμε αυτή με τα γουρούνια.Κατσαρίδες θα τρώμε σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου