Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συγκρούσεις στη Σρι Λάνκα

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα εντείνουν τις επιχειρήσεις για να καταλάβουν και τον τελευταίο θύλακο αντίστασης των ανταρτών Ταμίλ στα βόρεια της χώρας.

Προηγήθηκε η απόρριψη της μονομερούς εκεχειρίας που πρότεινε το αυτονομιστικό κίνημα, τονίζεται σε φίλα προσκείμενη στους Ταμίλ ιστοσελίδα.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα εξαπέλυσαν από τα ξημερώματα 01.15, ώρα Ελλάδος, σφοδρή επίθεση στα βόρεια, δυτικά και νότια της περιοχής Μουλιβαϊκάλ, μία στενή παραθαλάσσια λωρίδα στην επαρχία Μουλαϊτίβου, 395 χλμ βορειοανατολικά του Κολόμπο, τονίζεται στην ιστοσελίδα Tamilnet.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως στην περιοχή σημειώνονται σκληρές μάχες, ενώ ο κυβερνητικός στρατός επιβεβαίωσε μεν ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις, διέψευσε δε ότι τις έχει εντείνει.

Οι άμαχοι, που βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ πυρών στην περιοχή αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς ο τελευταίος εφοδιασμός τους από πλοίο του Ερυθρού Σταυρού έφθασε στις 2 Απριλίου.

Την περασμένη εβδομάδα 109.000 άνθρωποι έφυγαν από τη ζώνη των συγκρούσεων προς ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές, αυξάνοντας στους 170.000 τον αριθμό των προσφύγων από τον περασμένο Ιανουάριο.

www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου