Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση στηρίζει τις «πορτοκαλί» επαναστάσεις των ισλαμιστών μισθοφόρων και μετά φωνάζει για τους βανδαλισμούς...


866501Αντίδραση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στην καταστροφή του μνημείου των Ελλήνων πεσόντων στον Β' ΠΠ, με καθυστέρηση... ενός μηνός και βάλτε!
Πριν από περίπου ένα μήνα, ο μητροπολίτης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, πηγαίνοντας στο ελληνικό κοιμητήριο στην Τρίπολη προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων εκεί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήρθε αντιμέτωπος με ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Το μνημείο των πεσόντων, είχε βανδαλιστεί... Και δήλωσε πως «δεν σεβάστηκαν τίποτα, τα κατέστρεψαν όλα, ακόμη και τα οστά των κτητόρων του Ιερού Ναού της Ανάληψης του Κυρίου, που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου, τα είχαν βγάλει και σκορπίσει παντού μαζί με οστά από τους τάφους των νεκρών μας». Τότε, η ελληνική πρεσβεία απηύθυνε έντονο διάβημα προς την κυβέρνηση της Λιβύης, αλλά που και σε ποιον, μιας και το κράτος εκεί έχει διαλυθεί... Είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε ελληνικούς ναούς, όπως ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη της Τρίπολης, που χρονολογείται από το 1647, αλλά και στη Βεγγάζη, κατά του ΙΝ του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε να καταδικάσει την πράξη της βεβήλωσης, ως αποκρουστική, μετά από ένα μήνα! Ο δε Πάνος Παναγιωτόπουλος, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν στον ομόλογό του, Μαχμούντ αλ Μπαργκάτι, ζητώντας παράλληλα αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου