Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το Ισραήλ οχυρώνει τα σύνορά του με την Αίγυπτο




Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε μια νέα ταξιαρχία απέναντι από την αιγυπτιακή έρημο του Σινά στον τομέα του παραθαλάσσιου θέρετρου Εϊλάτ, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

"Αυτή η περιφερειακή ταξιαρχία εγκαταστάθηκε επισήμως την Τετάρτη για την ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από το Εϊλάτ και θα υποστηρίζει τις ταξιαρχίες Σαγκί και Αράβα". Όλες μαζί συγκροτούν το τάγμα "Αντομ" που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά μήκος των 250 χλμ. της μεθορίου μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, διευκρίνισε ο στρατός.

"Ζούμε μια περίοδο αλλαγών και αναταραχών. Η απειλή που προέρχεται από το Σινά είναι στο εξής μεγάλη", δήλωσε ο στρατηγός Ταλ Ρούσο, ο διοικητής του στρατιωτικού τομέα του νότου Ισραήλ, στη διάρκεια τελετής κατά την εγκατάσταση της νέας περιφερειακής ταξιαρχίας στο Εϊλάτ.

Το Ισραήλ ουσιαστικά ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός μεγάλου τείχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων του με την Αίγυπτο. Ωστόσο ένα τμήμα μήκους 15 χλμ. του έργου αυτού μένει να ανεγερθεί στους επόμενους έξι μήνες στην ορεινή περιοχή κοντά στο Εϊλάτ.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου 2011 υπό την πίεση των μεγάλων διαδηλώσεων, οι απειλές για επιθέσεις και οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ισραηλινο-αιγυπτιακή ειρηνευτική συνθήκη του 1979, το Σινά είναι αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και, επί 30 χρόνια, αυτή η μεθοριακή περιοχή θεωρείτο η πιο ήσυχη του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι το τείχος ασφαλείας κατά μήκος του Σινά επέτρεψε να σταματήσει το ρεύμα δεκάδων χιλιάδων αφρικανών λαθρομεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=246109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου