Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκία: Με πολιτικά αεροσκάφη η μεταφορά στρατιωτών λόγω ΡΚΚ




Η Τουρκία συνήψε μία συμφωνία για την αεροπορική μεταφορά των στρατιωτικών της μονάδων από και προς τις βάσεις τους, έπειτα από μία σειρά φονικών επιθέσεων κατά φαλαγγών οχημάτων του στρατού, που οδήγησε το επιτελείο να αναθεωρήσει τις διαδικασίες ασφάλειας των ενόπλων δυνάμεων.

Η συμφωνία με τις τουρκικές αερογραμμές κρίθηκε αναγκαία έπειτα από την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων που υπέστησαν οι δυνάμεις ασφαλείας το τελευταίο 18μηνο από μέλη του κουρδικού κόμματος ΡΚΚ, ιδίως στις επαρχίες της νοτιοανατολικής χώρας, όπου πλειοψηφεί πληθυσμιακά το Κουρδικό στοιχείο.

Η τουρκική κυβέρνηση και ο στρατός άρχισαν να εξετάζουν την πιθανότητα εναλλακτικής, εναέριας, μεταφοράς των στρατευμάτων, έπειτα και από την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον δρόμο κατά φάλαγγας οχημάτων του στρατού στην επαρχία Μπινγκιόλ, με 10 νεκρούς, τον Σεπτέμβριο.

Κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο υπουργός Αμύνης Ισμέτ Γιλμάζ δήλωσε πως βάσει του νέου προγραμματισμού, που θ’ αρχίσει να τίθεται σ’ εφαρμογή από τις 28 Δεκεμβρίου, θα μεταφερθούν περίπου 250.000 οπλίτες και αξιωματικοί.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν για τα στρατεύματα, με όλα τα πτητικά έξοδα να καλύπτονται από το υπουργείο Αμύνης. Και άλλες, ιδιωτικές, αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για τη μεταφορά μονάδων του στρατού, εάν αυτό απαιτείται, με μειωμένα κόστη μεταφοράς και χωρίς χρέωση για τους οπλίτες.

Οι στρατιώτες θα μεταφέρονται αεροπορικά από και προς υφιστάμενα αεροδρόμια και από εκεί θα παραλαμβάνονται από λεωφορεία.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=245054

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου