Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έχασε την απόλυτη πλειοψηφία ο Μπερλουσκόνι


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ψηφοφορία – κλειδί επί του ισολογισμού του 2010, γεγονός που ερμηνεύεται ως νέα ένδειξη για την ανάγκη παραίτησής του.
Ο ισολογισμός ψηφίστηκε, καθώς από τη διαδικασία απείχε η αντιπολίτευση, ωστόσο ο Μπερλουσκόνι κέρδισε μόνο 308 ψήφους, λιγότερες δηλαδή από τις 316 απαιτούμενες για να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή που αριθμεί 630 έδρες.
Η αντιπολίτευση υπογράμμισε αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.
Νωρίτερα, και ο στενότερος σύμμαχός του στον κυβερνητικό του συνασπισμό και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε ότι τον κάλεσε να παραιτηθεί.
Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά πρόσθεσε ότι διάδοχος του Μπερλουσκόνι πρέπει να είναι ο γραμματέας του κόμματος του Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.
Οι πιέσεις για παραίτησή του γίνονται πλέον ακόμη πιο ασφυκτικές εν μέσω της «ανταρσίας» στους κόλπους του κόμματός του και τη στιγμή που οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημειώνουν καθημερινά ρεκόρ τις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου