Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ο Παπουτσής πήρε το όπλο του;


Ως απασφαλισμένη χειροβομβίδα λειτουργεί ο Παπουτσής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Μέσα σε δύο μέρες τσακώθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων (του ΠΑΣΟΚ) Γ. Καμίνη, με τον Άδωνι και με τους εφοπλιστές.
- Άλλαξε όλη την πολιτική απέναντι στους Έλληνες εφοπλιστές καταθέτοντας νομοσχέδιο με το οποίο τους ζητά να πληρώσουν το προσωπικό ασφαλείας των πλοίων τους, ώστε να μην έχουν κίνδυνο από την πειρατεία.
- Απαιτεί από τον Άδωνι να φύγει από το καινούργιο κτίριο που έχει θάλασσα και να πάει στο παλαιό κτίριο του ΥΕΝ στο κέντρο του Πειραιά.
- Με αφορμή παράπονα του Καμίνη (που θεωρείται κλίματος Κουβέλη) και αντιδημάρχων του (που είναι στο κόμμα του Μάνου) ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν βοηθά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, την ώρα που η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, τον προειδοποιεί ότι βρίσκεται στη θέση του γιατί το ΠΑΣΟΚ τον στήριξε.
Προφανώς και υπάρχει έλλειμμα συντονισμού στην κυβέρνηση, διότι ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. Παράλληλα ο Παπουτσής – αλλά όχι μόνο αυτός – διαμορφώνει το πολιτικό του προφίλ για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι από τα 10 στελέχη που θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα.
Και δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις πρωτοβουλίες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό: «μιλούν» με τον κόσμο και τα χαμηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν δήθεν σοσιαλιστικά άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική, δεν γουστάρουν που έχουν τον Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση, ούτε οι αριστεροί του Κουβέλη ελέγχουν τον Δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου