Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζονται τα ανέκδοτα για την έκτη δόση


Με το βλέμμα στο Eurogroup της Τρίτης, η Ελλάδα εξακολουθεί να περιμένει την έκτη δόση του πρώτου δανείου σε μια υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο και την οποία εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. 

Ακόμη και χθες, μιλώντας ενώπιον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κίελο, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πως η πρόταση – απόφασή του για δημοψήφισμα ήταν σωστή, καθώς δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δώσει τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει ο ίδιος! 

Μετά την επιστολή Σαμαρά πάντως, ο δρόμος φαίνεται ότι έχει ανοίξει, αν και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης αντιλαμβάνονται το παράλογο της εμπλοκής με έναν εξ αυτών να λέει χθες ειρωνικά πως «αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή»! 

Πάντως, η στάση αναμονής που κρατούν δείχνει πως εξακολουθούν να παίζουν παιχνίδια. 

Μέχρι στιγμής, αφήνουν να διαρρεύσει ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, αλλά παριστάνουν τους τυπικούς, λέγοντας πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τρίτη και αφού… μελετήσουν τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας! 

Κι’ αυτό, διότι όπως κάποιοι λένε, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται μεν για τους στόχους του προγράμματος, ωστόσο, διαφοροποιείται σχετικά με κάποιες από τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν. 

Ευτυχώς πάντως, έσπευσαν να προσθέσουν πως η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν απαιτεί τη συμφωνία των τριών κομμάτων για τους συγκεκριμένους τρόπους μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή. 

Ευτυχώς. Διότι διαφορετικά θα είχε καταλυθεί πλήρως η Δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε κόμματος να χαράξει και να ακολουθήσει την δική του πολιτική. 

Πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στο ΔΝΤ, που εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ν.Δ. «εκφράζει τη στήριξή της στους βασικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να διασφαλίσει τις όποιες προτεινόμενες αλλαγές που συμμορφώνονται με το βασικό πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης. 

Στο εσωτερικό μέτωπο πάντως, οι καταστροφικές πολιτικές συνεχίζονται – όπως και η καταστροφή της ΔΕΗ, που ήδη ανακοίνωσε ζημιές 38 εκ ευρώ στο τρίτο τρίμηνο και μείωση κατά 83% στα κέρδη του εννεαμήνου. 

Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να απασχολεί τον κύριο μέτοχό της, την ελληνική κυβέρνηση, που συνεχίζει να φορτώνει στην εταιρία τα αμαρτήματά της…


http://www.elzoni.gr/html/ent/028/ent.16028.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου