Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε Παρασκευή πρωί 02/12/11 – Όχι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια


Η ιθαγένεια των μεταναστών θα κριθεί στο ΣτΕ
Οι Ελληνικές, παγκόσμιες ιδέες του ανθρωπισμού επιβάλλουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και όχι στους “Οικονομικούς μετανάστες” που παρουσιάζονται ως “ιερές αγελάδες” του καπιταλισμού. Καμμία αλληλεγγύη στους μαντράχαλους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους “για να κονομήσουν”. Ανοιχτή αγκαλιά μόνο για τις οικογένειες προσφύγων. Αφ’ ενός γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά και γενοκτονία, αφ’ ετέρου γιατί τα γυναικόπαιδα έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Όχι η πέμπτη φάλαγγα της κάθε “Υπατίας”.
Του Κρίτωνος
Καλείται ο κάθε Σκεπτόμενος Έλληνας να δράσει (κατ’ ελάχιστο)με την παρουσία του στις 02/12/11 Παρασκευή πρωί στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε, (Πανεπιστημίου 47-49 ) προκείμενου να εκφρασθεί πραγματικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθότι ήδη η θετική απόφαση του 4ου τμήματος κατά του νόμου αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ, για τον συντάκτη του επίμαχου νόμου 3838/2010.
Μιά άλλη διάσταση του προβλήματος που ανακύπτει εάν ισχύσει ως έχει ο νόμος αυτός είναι η τραγωδία που θα βιώσουν όλοι οι Ευρωπαικοί λαοί που ανήκουν στην Ε.Ε. διότι οι λαθροεισβολείς μόλις μετατραπούν σε ευρωπαίους πολίτες δύνανται να απολαμβάνουν όλα όσα προβλέπει η συηθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ως κοινοτικοί κάτοικοι θα πλημυρίσουν τις πλουσιότερες αυτή την στιγμή Ευρωπαικές χώρες νόμιμα.  Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο κ.λ.π.  Έτσι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο της κατάργησης των εθνικών κρατών…..
Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η πρώτη προσφυγή κατά του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας και την ψήφο των μεταναστών κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον δικηγόρο Αθηνών Ι. Ανδριόπουλο.
Με τη 10σέλιδη αίτησή του ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη τόσο η υπουργική απόφαση για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια όσο και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη συμμετοχή των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα, και οι δύο διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του επίμαχου νόμου 3838/2010 θεσμοθετούν, κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου, παράλληλους τρόπους απονομής πολιτικών δικαιωμάτων (πλήρων με την απόκτηση ιθαγένειας και μερικών με την εγγραφή σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους) σε απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών. Αυτό έχει ως συνέπεια την αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και τη νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2010, τη στιγμή που μόνον οι αλλοδαποί με την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος αντιστοιχούν σε 642.905. «Η υπουργική απόφαση, με την αυτόματη και μαζική ιθαγενοποίηση όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και χωρίς να έχει θεσπιστεί μέγιστο όριο πληθυσμού αλλοδαπών, παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του Ελληνα πολίτη, του οποίου η ανεργία είναι σε διψήφιο ποσοστό, αλλά και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο», υποστηρίζει στην αίτησή του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η αυθαίρετη ένταξη ως πολιτών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο όλων των πρώην λαθρομεταναστών, των οποίων μέχρι τώρα είχε νομιμοποιηθεί μόνον η παραμονή, αλλοιώνει ριζικά το εκλογικό σώμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. «Θα μπορούν», προσθέτει, «πλέον ως Ελληνες υπήκοοι να αναδεικνύονται ακόμη και βουλευτές και ευρωβουλευτές».
Ως προς τη συμμετοχή τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι μπορεί το Σύνταγμα να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των αλλοδαπών σε συμφωνία με την ΕΣΔΑ, ωστόσο σε αυτά τα δικαιώματα δεν υπάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η άσκηση του οποίου κατοχυρώνεται με βάση το Σύνταγμα στους Ελληνες πολίτες. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του επικαλείται την άποψη του αείμνηστου συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου ότι η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου των μεταναστών στις εκλογές της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου