Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΝΙΑ: Νηπιαγωγείο δεν θα πάει τα παιδιά στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία για να μην στενοχωρηθούν τα μουσουλμανόπαιδα


Σχ. ΚΟ: Η όλη φασαρία από τα συστημικά φερέφωνα της πολυπολιτισμικότητας γίνεται για την πολυδιαφημιζόμενη «ένταξη» ή «ενσωμάτωση» των μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες. Οι αντιρατσιστικές κορώνες και η επίκληση του… Ξένιου Δία εκεί αποβλέπουν. Στο να πειστεί ο κάθε Έλληνας και περαιτέρω ο κάθε Ευρωπαίος, ότι τα μιλιούνια αλλοδαπών που προερχόμενοι κυρίως, από τριτοκοσμικές - μουσουλμανικές χώρες, κατακλύζουν τις δυτικές χώρες μπορούν να "ενσωματωθούν" και να "ενταχθούν" και έτσι να ζήσουμε εμείς καλά και εκείνοι καλύτερα. Τι γίνεται όμως όταν θα πρέπει τελικά, να ενταχθούν σε ένα ΤΙΠΟΤΑ; Μια Ευρώπη που μισεί τον εαυτό της, ντρέπεται για την ιστορία της και αποβάλει τις παραδόσεις της δεν έχει τίποτα να «εντάξει» και να «ενσωματώσει». Μάλλον εκείνη θα πρέπει να «ενταχθεί» και να "ενσωματωθεί" ή καλύτερα να ισλαμοποιηθεί…
"Γιατί θα πρέπει όλα τα άλλα παιδιά να χάσουν από ένα κομμάτι της Δανέζικης χριστουγεννιάτικης παράδοσης;" ρωτά ο κληρικός.
Δεν θα υπάρξει φέτος καμία ιστορία για τη γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ, για τους τρεις μάγους και το φωτεινό αστέρι, το γαϊδούρι και ούτω καθεξής, για όλα τα Δανόπουλα στο νηπιαγωγείο Ørnevang στο Lillerød του Sealand της Δανίας.
Το προσωπικό αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην παραδοσιακή λειτουργία των Χριστουγέννων στην Εκκλησία του Lillerød, διότι ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών στο ίδρυμα είναι μουσουλμάνοι.
"Ο λόγος είναι ότι έχουμε πολλές μουσουλμανικές οικογένειες που δεν θέλουν τα παιδιά τους να πάνε στην εκκλησία. Και έτσι αποφασίσαμε να πούμε «όχι, ευχαριστώ», γιατί έχουμε και την καθημερινή δουλειά μας», δήλωσε η Susan Lund Andersen, διευθύντρια του Ørnevang στην Jyllands-Posten.
Η απόφαση να καταργήσουν την συμμετοχή στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στον εφημέριο της Εκκλησίας του Lillerød, ο οποίος πιστεύει ότι η λειτουργία των Χριστουγέννων είναι ένα σημαντικό μέρος της δανέζικης παράδοσης των Χριστουγέννων.
Θέλησαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα
"Ήμουν αναστατωμένος και ενοχλημένος που ακυρώθηκε. Με κάλεσαν και με ρώτησαν αν θα μπορούσα να «τροποποιήσω» το πρόγραμμα ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν. Εγώ πάντα ολοκληρώνω την τελετή με την ευλογία των παιδιών, και μου ζήτησαν να απέχω από αυτό για χάρη της θρησκείας των παιδιών», λέει ο εφημέριος Carsten Mulnæs.
Πιστεύει ότι το Ørnevang έχει πάρει μια κακή απόφαση, επειδή τώρα όλα τα παιδιά δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των Χριστουγέννων.
«Πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν την ευκαιρία, επειδή είναι μια παράδοση της χώρας μας. Γνωρίζω ότι το ίδρυμα έχει ένα μεγάλο ποσοστό μουσουλμανοπαίδων, αλλά ξέρω ότι δεν έχουν όλες οι οικογένειες πρόβλημα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην εκκλησία. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των παιδιών θα εξαπατηθούν», λέει ο Carsten Mulnæs.
Επηρεάζει την ένταξη
Η οργάνωση ‘Μουσουλμάνοι σε Διάλογο’ εκφράζει την θλίψη της που η ματαίωση έχει επιπτώσεις στα παιδιά που θα ήθελαν να πάνε στην εκκλησία.
"Νομίζω ότι είναι κρίμα, εάν επηρεάζει τα παιδιά που πραγματικά ήθελαν να πάνε στην εκκλησία. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι κανείς θα πρέπει να υποχρεωθεί να συμμετάσχει εάν δεν θέλει, ανεξάρτητα από τη θρησκεία στην οποία ανήκει», λέει ο αντιπρόεδρος Nihad Hodzic.
Η πράξη αυτή έκανε τον Carsten Mulnæs να γράψει ένα σχόλιο στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Frederiksborg County, όπου τονίζεται ο ρόλος της εκκλησίας στην ένταξη (ενσωμάτωση) των μεταναστών.
"Δεν μπορούν να ενταχθούν στο τίποτα. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος στο νηπιαγωγείο: το Τίποτα. Δεν είναι ο σεβασμός για τους μουσουλμάνους, αλλά είναι η έλλειψη σεβασμού για την ιστορία μας. "
Η λειτουργία δεν είναι ζωτικής σημασίας
Το επιχείρημα ότι η λειτουργία των Χριστουγέννων είναι σημαντική για την ένταξη (των αλλοδαπών) δεν έχει μεγάλη επίδραση στους Μουσουλμάνους σε Διάλογο.
"Καταλαβαίνω ότι ο ιερέας είναι αναστατωμένος που το ίδρυμα αρνήθηκε να πάνε τα παιδιά στην εκκλησία του, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό λειτουργεί πραγματικά κατά της ένταξης. Προσωπικά, δεν έχω συμμετάσχει σε κάποια λειτουργία Χριστουγέννων, και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη για την ένταξη», λέει ο Nihad Hodzic.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου