Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣAΠΟΥΝΟΠΕΡΑ


Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί.
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Αυτή η περίφημη 6η δόση του δανείου έχει καταντήσει κυριολεκτικά μια αηδία και ευτελίζει τους «πολιτικούς μας ογκόλιθους» που κινούν απειλητικά το δάκτυλο στο λαό και τον τρομοκρατούν συνεχώς, ότι αν δεν πάρουμε την 6η δόση, γιοκ μισθοί, γιοκ συντάξεις, γιοκ Ελλάς!
Αυτοί, που συνεπικουρούμενοι από τα φερέφωνα των ΜΜΕ, ενώ απειλούν τους έλληνες και τις ελληνίδες με διάφορα καταστροφικά σενάρια, στους ξένους και τις δάνειες δυνάμεις ποιούν την νήσσαν και υποκύπτουν όλο και περισσότερο στις ορέξεις τους. Και όσοι από αυτούς προσπαθούν να αντισταθούν τελικά θα υποκύψουν, αν δεν έχουν υποκύψει ακόμη, πάντα για τη σωτηρία της χώρας, αλλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να βρουν τις κατάλληλες λέξεις προκειμένου να το σερβίρουν στον ελληνικό λαό.
Ήδη ο ένας εκ των συνεταίρων της κυβέρνησης Παπαδήμου, το έχει υπογράψει, ο άλλος με τις γνωστές του λεκτικές και νοηματικές διαδρομές δεν είπε ευθέως ότι θα το υπογράψει αλλά θα καταθέσει δια του εβδομαδιαίου εντύπου του τις απόψεις του, που προφανώς θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν το ΝΑΙ και ο έτερος ακόμη ανθίσταται αλλά για πόσο;
Και ο πρωθυπουργός δια δηλώσεων του παραπέμπει στους πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν.  
Η όλη ιστορία με της 6ης δόσης, άρχισε από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στις 12/09 στο Mega είχε δηλώσει πως τα χρήματα του κράτους επαρκούν ως και τον Οκτώβριο: “Σίγουρα και μέσα στον Οκτώβριο έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε”.
Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή “Φάκελοι” του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο στάσης πληρωμών λέγοντας πως “πρέπει να το έχουμε υπόψη μας ως πραγματικότητα”. Δεν θέλησε όπως ανέφερε να μπει στη διαδικασία αν επαρκούν τα χρήματα για 2-3 εβδομάδες, ωστόσο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να τονίσει τόσο το βαθμό πίεσης απέναντι στη χώρα όσο και την ανάγκη λήψης όλων των τελευταίων δυσβάσταχτων μέτρων
Επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, είχε πει ότι η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί προς το τέλος Νοεμβρίου και συμπλήρωσε ότι περιμένουν επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.
Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, είπε ότι τα χρήματα του κράτους επαρκούν ως τα μέσα Δεκεμβρίου, και η όλη ιστορία με αυτή την 6η δόση συνεχίζεται ακάθεκτα από τους κυρίους Κουτρουμάνη, Λοβέρδο κλπ και προεξάρχοντος του κ. Βενιζέλου.
Και όλα αυτά γιατί τα χρήματα της 6ης δόσης είναι προφανώς για εσωτερική χρήση και όχι για κάποια αποπληρωμή κάποιων από τις προς τους ξένους οφειλές ή υποχρεώσεις. Διότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, θα είχε εκταμιευθεί λίαν έγκαιρα, προκειμένου οι ξένοι να πάρουν τα χρήματα τους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με τις προηγηθείσες δόσεις.
Ακόμη και αυτό, οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να το ομολογήσουν στο λαό, ότι δηλαδή οι δάνειες δυνάμεις «μας έχουν στο χέρι» και τρίβουν τα δικά τους χέρια από ικανοποίηση που βρήκαν τον τρόπο να τους στριμώξουν στη γωνία και δι αυτών όλους τους έλληνες.
Διότι οι κύριοι πολιτικοί, με τα πολλά πτυχία και τις καλές σπουδές (όχι και όλοι) δεν γνωρίζουν ή τουλάχιστον κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι όποιος κατέχει το χρέος κατέχει και την κυριαρχία του έχοντος το χρέος.
Αλλά που να ξέρουν (και όσοι το ήξεραν το έχουν ξεχάσει προ πολλού) από το τεφτέρι του μπακάλη που άνθιζε τη δεκαετία του 50 και 60 και δυστυχώς ξαναβγήκε πάλι στην επιφάνεια τις μέρες μας, από ότι μου έδειξε ο φούρναρης της γειτονιάς μου, τι γινόταν τότε και πως ζώα και χωράφια «άλλαζαν χέρια» από το τεφτέρι, δηλαδή το χρέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου