Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ακόμα αναρωτιέστε;


Τα δίνουν όλα στη Siemens!
Η… τιμή της Ελλάδας (για την ηθική βλάβη από τις μίζες) κατρακύλησε στα 150.000.000 Ευρώ και η αμαρτωλή η εταιρία ξαναμπαίνει στις δουλειές
Μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τη συνεπικουρία του Ευ. Βενιζέλου, είναι να ικανοποιήσει τα χατίρια της Μέρκελ και του γερμανικού κατεστημένου για τη Siemens. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο κ. Παπαδήμος, άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, ζήτησε να κλείσει η σχετική εκκρεμότητα.
Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε, λοιπόν, τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει ο Χ. Παμπούκης προκειμένου να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ικανοποιώντας τους Γερμανούς. Το θέμα είχε θέσει ως βασικό ζητούμενο προ μηνών και ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ, ενώ κατά πληροφορίες οι Γερμανοί το προέταξαν ως προϋπόθεση στον κ. Παπαδήμο προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 12 Δεκεμβρίου.
Ο συμβιβασμός εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 200.000.000 ευρώ, με τον κ. Βενιζέλο πάντως να μιλά για 150.000.000, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα «ανταποδοτικά», στο πλαίσιο «αναπτυξιακών προγραμμάτων». Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι αστείο για τον γερμανικό κολοσσό, αφού από την άλλη πλευρά θαξεμπλοκάρουν όλα τα έργα και οι προμήθειες, με πακτωλό δισεκατομμυρίων για τη Siemens, που είχαν παγώσει λόγω του σκανδάλου. Οσο για το σκάνδαλο, όπως είναι γνωστό, όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν τελικά τη γλίτωσαν, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς για τις μίζες και τη διαφθορά.
Κατά τα λοιπά, στα… χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει ο κ. Παπαδήμος για την κυβέρνηση. Αφού αρχικά ισχυρίστηκε ότι ήθελε μικρό σχήμα αλλά του προέκυψε… μεγάλο, τώρα φτιάχνει κυβερνητική επιτροπή που είναι… υπουργικό συμβούλιο! Ο… τεχνοκράτης πρωθυπουργός αποδεικνύεται πολιτικάντης ολκής και, αντί για έξι άτομα, όπως άφηνε να διαρρεύσει, βάζει μέσα 17 υπουργούς.
Η ομηρία όμως είναι τέτοια που τον αναγκάζει σε εκ νέου τήρηση ισορροπιών, για να μη στενοχωρήσει τους μεγαλόσχημους του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι της διαδοχής. Ολες του οι κινήσεις ξυπνούν μνήμες κυβέρνησης Ζολώτα και δίνουν το δικαίωμα σε πολλούς πλέον να μιλούν για ένα μπαλόνι που γρήγορα θα ξεφουσκώσει.
Η κυβερνητική επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τετάρτη, με αντικείμενο ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Ευ. Βενιζέλου, που θα περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες του πρώτου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ενώ ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Εφημερίδα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου