Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Οι κάτοικοι της Αριζόνα μαζεύουν χρήματα για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό


Η μαζική μετανάστευση από τον Τρίτο Κόσμο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πυροδοτεί μια εξέγερση σε τοπικό και κρατικό επίπεδο για την ομοσπονδιακή πολιτική που ενθαρρύνει τον εκτοπισμό του Αμερικανικού πληθυσμού από τις εθνοτικές ομάδες και την επέκταση του κράτους πρόνοιας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της εξέγερσης έρχεται από την Αριζόνα, το κέντρο της αντίδρασης στην παράνομη μετανάστευση, όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε άρθρο του AP παρακάτω:
Η Αριζόνα λαμβάνει δράση για τη μετανάστευση για μια ακόμη φορά, με τους πολιτειακούς νομοθέτες να μαζεύουν δωρεές από το κοινό για να βάλουν περίφραξη κατά μήκος κάθε σπιθαμής των συνόρων τους με το Μεξικό σε μια πρώτη τέτοιου είδους προσπάθεια.
Η ιδέα προήλθε από τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή της Αριζόνα Steve Smith, που λέει ότι οι άνθρωποι από όλη τη πολιτεία έχουν δωρίσει περίπου 255.000 δολάρια για το έργο από τον Ιούλιο, όταν η Πολιτεία της Αριζόνα δημιούργησε έναν ιστότοπο που προτρέπει τους επισκέπτες να «δείξουν στον κόσμο την αποφασιστικότητα και την θέληση για δράση του αμερικανικού λαού. "
Ο Smith αναγνωρίζει ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να γίνει ο φράχτης πραγματικότητα. Τα 255.000 δολάρια που έχουν μαζευτεί θα καλύψουν μόλις μισό μίλι περίφραξης. Ο Smith εκτιμά ότι χρειαστούν συνολικά 34 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 426 δολάρια για κάθε μίλι. Μεγάλο μέρος του έργου αναμένεται να γίνει από κρατούμενους με 50 σεντς την ώρα.
Η περίφραξη είναι η τελευταία προσπάθεια της Αριζόνα για να προωθήσει τη συζήτηση σχετικά με το εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. Οι βασικές διατάξεις του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της πολιτείας για τη μετανάστευση ανεστάλησαν από έναν δικαστή, και η κυβερνήτης Jan Brewer έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η Brewer υπέγραψε επίσης το νομοσχέδιο για την περίφραξη.
Οι επικριτές του ιδιωτικού σχεδίου για τον φράχτη λένε ότι η ιδέα είναι μία λανθασμένη, αποσπασματική προσέγγιση των συνοριακών ζητημάτων που θα αποδειχθεί αναποτελεσματική και εξαιρετικά δαπανηρή. Τονίζουν ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την κατασκευή περίφραξης δεν έχει σταματήσει την παράνομη μετανάστευση.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα για να καταστήσει ασφαλή τα σύνορα, λέει ο Smith και ότι η πρόσθετη περίφραξη θα κλείσει τα κενά που εκμεταλλεύονται οι λαθρέμποροι και οι παράνομοι μετανάστες. Ακόμη και αν η περίφραξη δεν ολοκληρωθεί, ο Smith και άλλοι πιστεύουν ότι το έργο θα στείλει ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον.
Η ιδέα του φράχτη έχει βρει υποστήριξη και από τους πράκτορες ελέγχου των συνόρων.
"Τους βγάζω το καπέλο", λέει ο George McCubbinπράκτορας περιπολίας των συνόρωνστο Casa Grande καιπρόεδρος του National Border Patrol Council. "Δεν πιστεύω ότι είναι ευθύνη της πολιτείας αυτό, αλλά αν το αφήσεις στο κράτος, το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει και ελπίζουμε ότι έτσι κάποιος θα πάρει το μήνυμα."
Αν και επαινεί την προσπάθεια, ο McCubbin θεωρεί ότι η κατασκευή της περίφραξης στα σύνορα είναι «χάσιμο χρόνου».
"Ένας φράκτης επιβραδύνει την κυκλοφορία. Δεν την σταματάει», λέει. "Πρέπει να βάλετε τα χρήματά σας σε αποτελεσματικά έργα που ξέρετε ότι θα λειτουργήσουν."
Πιστεύει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να πατάξει τους εργοδότες που προσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες, να αυξήσει τις κυρώσεις κατά εκείνων που πιάνονται να βρίσκονται παράνομα στη χώρα, να κόψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες για τους άλλους και να βάλουν περισσότερους πράκτορες στα σύνορα.
Ενώ είναι αλήθεια ότι η προστασία των συνόρων αποτελεί ευθύνη των Ομοσπονδιακών, η Washington από το 1965 έχει κάνει ό, τι μπορούσε για να ενθαρρύνει την μετανάστευση από τον τρίτο Κόσμο, αλλάζοντας έτσι δραματικά τη φύση του πληθυσμού των ΗΠΑ, μετατρέποντάς τον από μία κυρίως δυτική κοινωνία σε μια όλο και περισσότερο μη-δυτική, τριτοκοσμική κοινωνία. Με ένα ιστορικό μισού αιώνα αναχαίτισης των προσπαθειών για να σταματήσει η μαζική εισροή μεταναστών από το Μεξικό και πέρα, δεν υπάρχει λόγος να θεωρεί κανένας ότι οι Ομοσπονδιακοί θα αντιστρέψουν την πολιτική τους. Και χάρη στο αυτόματο «αναφαίρετο δικαίωμα πολίτη» και τα ποσοστά μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών από τον τρίτο κόσμο, είναι σαφές ότι αν οι άνθρωποι από τις πολιτείες και τις περιοχές που δεν επιθυμούν να γίνουν μειονότητα στην ίδια τους τη γη, θα πρέπει να αναλάβουν δράση ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν Ομοσπονδιακοί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου