Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δεν βαρέθηκαν να ανακοινώνουν μέτρα που ποτέ δεν υλοποιούνται;


Αν πιστέψουμε όλα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, τότε στην αγορά έχουν ή πρόκειται άμεσα να πέσουν γύρω στα 15 δις ευρώ. Έχει ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες 4-5 δις με διάφορά προγράμματα ενώ σήμερα είπε ότι άλλα 10 δις θα μπουν άμεσα στην αγορά μέσω του επενδυτικού νόμου σε κάτι προκηρύξεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα, την αλιεία, τον τουρισμό, τις μικρές επιχειρήσεις κ.λπ.
Πέραν του γεγονότος ότι όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει αφού κάθε υπουργείο που τον ενδιαφέρει (Αγροτικής Οικονομίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας κ.λπ.) τα ανακοινώνει με την πρώτη ευκαιρία.
Πέραν του γεγονότος ότι έτσι όπως πάει ο κ. Χρυσοχοϊδης θα γεμίσει η Ελλάδα λεφτά και θα μας… κατηγορήσουν ότι τυπώνουμε χρήμα.
Καλά δε βαρέθηκαν να ανακοινώνουν μέτρα που ποτέ δεν υλοποιούνται; Γιατί προσπαθεί τώρα ένας υπουργός που επί τόσους μήνες στο κρίσιμο υπουργείο της Ανάπτυξης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε, να μας πείσει ότι κινείται δυναμικά; Μήπως περιμένει εκλογές και αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ;
Αυτό λίγο μας ενδιαφέρει. Η ουσία είναι ότι παραμυθιάζουν τον κόσμο με προγράμματα και επιδοτήσεις που ποτέ δεν έρχονται. Διότι αν έρχονται και εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τότε κάποιοι επιτήδειοι τα τρώνε. Αλλά μάλλον όλα είναι φούμαρα για εσωτερική κατανάλωση και για δήθεν ανάπτυξη που ποτέ δεν έρχεται.
Και στο κάτω – κάτω, ας δώσουν 20-30 εκατ. ευρώ από τα 10 δις εκεί στα δύο νοσοκομεία να λειτουργήσουν αντί να βάζουν λουκέτο. Ας δώσουν και σε κανένα κακομοίρη συνταξιούχο κανένα 100άρι να αγοράσει δώρο για το εγγόνι του κι ας αφήσει τα δήθεν προγράμματα για την ανάπτυξη. Αυτά τα κόλπα τα έχει κάνει και στο παρελθόν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και δεν ωφέλησαν ούτε τη χώρα, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου