Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Προσαγωγές για τον εμπρησμό στη Marfin


Στην προσαγωγή δύο ατόμων οδήγησαν οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εμπρησμό στη Marfin Bank στη Σταδίου, όπου τρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου πέρυσι στις 5 Μαΐου.
Μάλιστα, εκτιμάται πως στην υπόθεση μπορεί να εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν στον εισαγγελέα την ογκωδέστατη δικογραφία με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και φέρεται ότι ενοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα Ιανός, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.
Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.
Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, την έστειλε πίσω, δίνοντας παράταση στην προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν πριν από λίγο τρία άτομα, το ένα -ηλικίας 36 ετών- από τα οποία φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση στον Ιανό, ενώ τα άλλα δύο -32 και 21 ετών- στην επίθεση στην Marfin.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, έγιναν κατ’ οίκον έρευνες σε Κυψέλη και Εξάρχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου