Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Προεκλογική βία στη Νιγηρία


Πεντακόσιοι τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτές τις ημέρες στη Νιγηρία, στη διάρκεια θρησκευτικών αναταραχών, λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές των επόμενων ημερών.
Εν τω μεταξύ, στη βόρεια επαρχία Bauchi, η αστυνομία ανακοίνωσε πως 11 νεαροί απόφοιτοι ΑΕΙ δολοφονήθηκαν, και αρκετές κοπέλες βιάσθηκαν,  στη διάρκεια συμμετοχής τους στη προετοιμασία των εκλογών, στα πλαίσια προσφοράς υπηρεσιών στο Εθνικό Σώμα Νέων, υπηρεσία που είναι υποχρεωτική για όσους Νιγηριανούς αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια και είναι κάτω των 30 ετών.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ατομικών Δικαιωμάτων της Νιγηρίας ανέφερε πως 300 άτομα σκοτώθηκαν στην επαρχιακή κωμόπολη Zonkwa. Το ίδιο έγινε και σε αρκετές ακόμη επαρχιακές περιοχές της αφρικανικής χώρας.
Η μουσουλμανική αντιπολίτευση ξεκίνησε τις διαδηλώσεις όταν το αποτέλεσμα των εκλογών της 16ης Απριλίου έβγαλε νικητή τον Χριστιανό πρόεδρο Goodluck Jonathan.
Η μουσουλμανική πλειοψηφία της βόρειας Νιγηρίας θεωρεί ότι ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να είναι Μουσουλμάνος, αφού ο τελευταίος πέθανε πριν ολοκληρώσει τη θητεία του.
Οι μουσουλμανικές διαδηλώσεις ακολουθήθηκαν από αντίστοιχες των Χριστιανών, με αποτέλεσμα 40.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, για το φόβο της βίας.
Οι αρχές διστάζουν να ανακοινώσουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μη τυχόν και πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερη βία.
S.A.-Salon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου