Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Θεάματα χωρίς άρτον




Στο… ειδησιογραφικό κανάλι Σκάι, όπου καθημερινά μας προτρέπουν να τηρήσουμε πιστά το Μνημόνιο και κάνουν αναλύσεις περί της αναδιάρθρωσης, έστησαν ολόκληρο σόου για τον βασιλικό γάμο στη Βρετανία. Όπως και στα άλλα χαζοκάναλα των μεσημεριανάδικων και πρωϊνάδικων, αποφάσισαν να ασχοληθούν επί ώρες για τα όσα συνέβαιναν στο Λονδίνο.
Στο Σκάι, λοιπόν, έψαχναν εναγωνίως να βρουν κι ένα τίτλο για όλα αυτά που έβλεπαν. Άλλος έλεγε ο «γάμος του αιώνα», που μετρά μόλις 10 χρόνια, η άλλη ότι «τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα», η άλλη ότι «η αγάπη διαρκεί παντοτινά» κι άλλες γλυκανάλατες και εντελώς… βρετανικές αηδίες.
Κατ’ εμάς ο τίτλος σ’ όλο αυτό το σόου που παρακολούθησαν 2 δις άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι «χ…κε η φοράδα στ’ αλώνι».
Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι ήθελαν να δουν το γάμο, ούτε τους κατακρίνουμε γι’ αυτό. Αλίμονο, να έχουμε εμείς δίκιο κι όχι 2 δις άνθρωποι.
Αλλά, στην Ελλάδα της παρακμής, της φτώχειας, της ανεργίας, έλεος. Φτάνει πια.
Αν όλες αυτές τις ώρες που πέρασαν βαριεστημένοι στους καναπέδες τους οι… δημοσιογράφοι, τις κατανάλωναν για το πώς θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ίσως ήμασταν και καλύτερα.
Τι είναι δηλαδή αυτό που μας ενώνει με τους βασιλιάδες της Αγγλίας και με όλο αυτό το στημένο σκηνικό της παρηκμασμένης βρετανικής αυτοκρατορίας; Εκτός ίσως από το γεγονός ότι όπως και στην Ελλάδα έτσι και στη Βρετανία η οικονομική κρίση είναι βαθιά, εκατομμύρια είναι οι άνεργοι και οι νεόπτωχοι και έρχονται χειρότερες ημέρες και για τις δύο χώρες.
Όμως, αυτό το παραλήρημα με το «παραμυθάκι» της Κέιτ και του Ουίλιαμ, πρέπει να τελειώσει και πολύ σημασία του δώσαμε.
Μάθαμε αν η νύφη είχε προγαμιαίες σχέσεις, το μήκος του νυφικού, αν έμπαινε το δαχτυλίδι, τα καπέλα των καλεσμένων, ποιοι δεν προσκλήθηκαν και ένα σωρό άλλες ανόητες λεπτομέρειες που κάνουν το κοινό να μένει με ανοικτό το στόμα.
Ωραία, το σόου τέλειωσε, το παραμύθι έγινε πραγματικότητα και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.
Φτάνει το κουτόχορτο, ας επιστρέψουμε στον κόσμο μας. Σ’ αυτόν που λέει ότι καθημερινά θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα, θα ανεχόμαστε μια ανίκανη κυβέρνηση, θα βιώνουμε το φάσμα της ανεργίας, θα δεχόμαστε ασμένως μειώσεις μισθών και εργασιακό Μεσαίωνα.
Θα ζούμε για χρόνια υπό κατοχή, θα υφιστάμεθα κουρέματα, μνημόνια, νέα μέτρα, λιτότητα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, κι όχι το παραμυθάκι που μας έδωσαν σε γενναίες δόσεις τα χαζοχαρούμενα κανάλια.
Ας το καταλάβουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου