Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Προειδοποίηση Κίνας στην Βρετανία για¨"υπέρβαση της απόφασης του ΟΗΕ στην Λιβύη"


ImageΗ Κίνα προειδοποίησε χθες τη Βρετανία όσον αφορά τα σχέδιά της για την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη ότι η ίδια αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κίνηση υπερβαίνει την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δεν κατηγόρησε ευθέως τη Βρετανία για παραβίαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σύγκρουση στη Λιβύη, αλλά δεν άφησε καμία αμφιβολία όσον αφορά τη δυσαρέσκεια της Κίνας για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αποστείλει περίπου δώδεκα αξιωματικούς στη Λιβύη για να βοηθήσουν τους αντικαθεστωτικούς να βελτιώσουν τις πολεμικές τους ικανότητες.
«Η Κίνα πιστεύει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει πρωτίστως ευθύνη να προστατεύει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και οι διάφορες πλευρές θα πρέπει αυστηρώς να συμμορφώνονται με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας στον χειρισμό των υποθέσεων», δήλωσε ο Χονγκ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βρετανική απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mfa.gov.cn).
«Η Κίνα αποδοκιμάζει την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης υπερβαίνει την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας», προσέθεσε ο Χονγκ.
Πριν από την Κίνα την αντίθεσή της στην αποστολή στρατιωτικών συμβούλων από τη Βρετανία στους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη είχε εκφράσει και η Ρωσία. Οι δύο χώρες, οι οποίες είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο, απείχαν από την ψηφοφορία για την απόφαση με την οποία δόθηκε άδεια για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών κατά των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19344&Itemid=137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου