Ενδοκυβερνητικές κόντρες
και τα επακόλοθα
της λιβυκής εξέγερσης
Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η κόντρα των υπουργών Βενιζέλου- Ραγκούση εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας των μεταναστών της Υπατίας.και τα επακόλοθα
της λιβυκής εξέγερσης
Χτες το πρωί ο Ε. Βενιζέλος είχε εκφράσει στη Βουλή ανησυχία για το ενδεχόμενο να χαθεί ανθρώπινη ζωή και δήλωσε ότι "θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί στους αρμόδιους συναδέλφους του προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη".
Ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Ραγκούσης αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία "εγκαλεί" τον υπουργό Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο ότι αναμείχθηκε στο ζήτημα, σε μια κρίσιμη στιγμή, χωρίς να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους.
Οι πολιτικοί σχολιαστές επισήμαναν αμέσως ενδοκυβερνητική κρίση λόγω της πολιτικής παρέµβασης του Βενιζέλου για το καυτό θέµα των µεταναστών στο Μέγαρο Υπατία. Αφού η δήλωσή του ενόχλησε σφόδρα τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος µε αιχµηρή ανακοίνωσή του καυτηρίασε τη δηµόσια παρέµβαση Βενιζέλου καλώνταςτον παράλληλα να διευκρινίσει αν προτείνει τη νοµιµοποίηση των παράνοµων µεταναστών.
Η κυβέρνηση αντέδρασε αµήχανα:
Αφού ενηµερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την κόντρα, µετάτα µεσάνυχτα ο Γιώργος Πεταλωτής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται απλώς ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Αµυνας επικοινώνησαν µεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβληµα». Οι ευρωπαϊκές διαστάσεις του προβλήματος
Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού κι εδώ απλώς μας έχουν πετάξει το μπαλάκι, που έχει πάρει όμως διαστάσεις βόμβας...Στο διαδίκτυο μπορείς να διαβάσεις για την υπόθεση της 21ης Ιανουαρίου, όπου βελγικό δικαστήριο επικαλούμενο τις απόφάσεις της ΕΕ του Δουβλίνο ΙΙ, απέλασε μετανάστη - ο οποίος ζητούσε πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο- πίσω στην Ελλάδα... χώρα πρώτης εισόδου!!!
Τα πρόσφτα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική, και οι δυσοίωνες προβλέψεις ότιτο κύμα των προσφύγων προς την ευρώπη και κυρίως προς τις εισόδους της (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Μάλτα και Ισπανία) υποχρέωσε έξι τις χώρες αυτές να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ισχύσει ένα κοινό σύστημα για την υποδοχή και διαμοιρσμό των προσφύγων να ισχύσει από το 2012, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο ΙΙ.
Ο Κρις Μόρις, ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλες, υποστηρίζει πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην σπαρασσόμενη Λιβύη περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από χώρες της Υποσχάριου Αφρικής που ψάχνουν να βρουν μέσο να περάσουν στην Ευρώπη. Πολλοί από τους οποίους δεν είναι οικονομικοί μετανάστες, αλλά πολιτικοί πρόσφυγες.
Η ιταλική προειδοποίηση για "βιβλική" έξοδο από τη Λιβύη, αποκρούστηκε με ψυχρότητα, από την Γερμανία και άλλα βορειο-ευρωπαϊκά κράτη.
Παρακολουθώντς τα δελτία ειδήσεων για τη Λιβύη, στο συνδρομητικό κανάλι εναλλάξ (CNN, TV_24, BBC, Al-JAZEERA) σταμάτησα σε ένα τρέηλερ που διαφήμιζε την εκομπή που ακολουθούσε, στην γερμανική DW: Μας έδειχνε λοιπόν, έναν μετανάστη από τη Γουιάν (Ν. Αμερική) και μία Αφρικανή, που μας διηγήθηκαν πως έφτασαν στην Γερμανία, και πως βρήκαν αμέσως δουλειά, και σιγά-σιγά κατόρθωσαν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση...
Περιτό να πω, πως παράτησα τη ροή των ειδήσεων και σταμάτησα να παρακολουθήσω την εκπομπή της τηλεόρασης της Ντόιτσε Βέλε.
Σε μια στιγμή που εδ'ω αντιμετωπίζουμε το εκρηκτικό πρόβλημα της σωρευτικής συγκέντρωσης μεταναστών, οι γερμανοί, από τη μια προπαγανδίζουν τη χώρα τους ως παράδεισο για τους μετανάστες, κι από την άλλη έχουν κλειδαμπαρώσει τα σύνορά τους και δεν δέχονται άλλους.
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3303
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου