Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

GREEK STATISTICS 2010 – Σύντομα κοντά σας

The bond holder
Είχαμε γράψει από τον Φεβρουάριο του 2010 ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η μόνη επιλογή. Οι φωστήρες για να προστατέψουν ο τραπεζικό σύστημα έφεραν το ΔΝΤ. Ήξεραν ότι χρειάζονταν πάνω από 60 δις άμεσα για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα  και έτσι πήραν το δάνειο χωρίς αντάλλαγμα. Η θεωρία ότι πήραμε το δάνειο για να σωθεί η χώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Όπως μεγάλο ψέμα είναι ότι μέσα σ’ ένα χρόνο ελαττώσαμε το έλλειμμα από 15.6% στα 7%. Οι αριθμοί δεν λεν ψέματα αλλά μπορούν να μπουν σε διαφορετικές στήλες. Αυξάνουν το έλλειμμα του 2009 με έξοδα του 2010 η τα πάνε όλα σε αύξηση δανεισμού. Αυτό που λέει η Παπαρήγα έχει μια δόση αλήθειας. Το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών που ελαττώνει το έλλειμμα αλλά αυξάνει το χρέος.
Θα δείτε ότι στο 2011 τα Greek Statistics του 2009 θα είναι ευαγγέλιο μπροστά στα Greek Statistics του 2010.
Η τρόικα και το ΔΝΤ υποστηρίζουν αυτή την αλχημεία που αυξάνει το δημόσιο χρέος και δήθεν ελαττώνουν το έλλειμμα γιατί έτσι οι κατακτητές θα μείνουν περισσότερο. Εάν το κράτος είχε ενσωματώσει τα έξοδα που έγιναν αλλά δεν πληρώθηκαν στον προϋπολογισμό  το έλλειμμα λόγο του χαμηλότερου ΑΕΠ θα ήταν πάνω από 20% .Περιμένετε νέα μετρά με δικαιολογία την αναθεώρηση του 2009 – ένα ψέμα για να καλύψει τα ψέματα των τελευταίων 9 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου