«Σώσαμε την Ελλάδα». «Ζητώ ψήφο αλλαγής κι ελπίδας». «Πάμε καλά, το Μνημόνιο εφόσον είμαστε συνεπείς σταματά το 2013».
Είναι ορισμένες από τις κυρίαρχες φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη φιάσκο η οποία στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με μοναδικό λόγο να πει ο κ. Παπανδρέου ότι μπορεί και να πάει σε εκλογές αν το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης δεν του αρέσει.. Τι σημαίνει, όμως, όλο αυτό; Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και να τον φέρει μπροστά σε διλήμματα;
Η θολούρα που άφησε ο πρωθυπουργός σχετικά με το αν πάμε σε πρόωρες εκλογές θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι δεν είναι καθόλου τυχαία. Εχει στόχο ξεκάθαρα να πει στον κόσμο «ή με ψηφίζετε ή πάω σε εθνικές εκλογές που σίγουρα θα οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή».
Είναι, όμως, έτσι ή μήπως πρόκειται για τεράστιο επικοινωνιακό λάθος όλο το κεντρικό διακύβευμα που έβαλε στον τραπέζι ο πρωθυπουργός;
Σκεφτείτε σοβαρά τι έκανε ο κ. Παπανδρέου και θα καταλάβετε.
Από τη μια περνά στον κόσμο τη λογική του σωτήρα, ένας Ζορό που ετάχθη να σώσει τη χώρα και τα καταφέρνει καλά. Βρίσκεται κοντά στο στόχο του, να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Μοιάζει με τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων με τις μπέρτες που πετούσαν και πολεμούσαν το κακό. «Σώσαμε την Ελλάδα» είπε και η πλάκα είναι ότι μπορεί να το … πιστεύει.
Την ίδια ώρα όμως που το λέει αυτό, σκάβει το λάκκο της χώρας του. Απειλεί με πρόωρες εκλογές. Μα ποιους απειλεί; Τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα; Μα κανείς δεν του ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Απειλεί τον ελληνικό λαό; Μα αν το κάνει αυτό θα φάει ντομάτες διότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θέλει να πηγαίνει η χώρα σε εκλογές κάθε ένα χρόνο.
Τότε ποιον απειλεί;
Δυστυχώς για όλους μας απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κράτους, απειλεί την οικονομία. Σκεφτείτε ποιος σοβαρός επενδυτής θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός βάζει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ακόμη και οι… φίλοι Καταριανοί θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί να ρίξουν τα λεφτά τους σε ένα πηγάδι αφού δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα της χώρας;
Ερευνες δείχνουν ότι οι ξένοι επενδυτές., στα βασικά κριτήρια που αναλύουν σε μια χώρα που θέλουν να τοποθετηθούν είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Με την επιλογή του διλήμματος ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να τορπιλίσει ακόμη και πράγματα που μπορεί να έκανε σωστά. Γιατί ακόμη κι αν οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι καλές για το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει στους πολίτες ο φόβος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες κάποια στιγμή που μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μην… ξύπνησε καλά.
Και αυτός ο φόβος της πολιτικής αστάθειας μπορεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία πριν την ώρα της. Αν είχαμε 50% πιθανότητες να χρεοκοπήσουμε, πλέον έχουμε 80%, διότι έχουμε χάσει κάθε έννοια αξιοπιστίας στον εξωτερικό.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που διαλαλεί ότι έσωσε τη χώρα, της έβαλε από χθες μια βόμβα που μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή.
Και για να μη μακρηγορούμε, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
Ο κόσμος που δεινοπαθεί λοιπόν μπορεί να δώσει τη λύση καταψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ σε 15 ημέρες. Όχι γιατί θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές, αλλά γιατί θέλει να δώσει το μήνυμα ότι το πλοίο βουλιάζει. Αν ο καπετάνιος δεν ακούει το καμπανάκι, ήρθε η ώρα να ακούσει την… καμπάνα του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου